TRT2’de Aykut Köksal’ın Konukları Ahmet Tercan ve Erdal Özyurt…

TRT2’nin yeni programları arasında yer alan “Aykut Köksal ile Mimarlık Söyleşileri”nin bu haftaki konukları Ahmet Tercan ve Erdal Özyurt oldu.

22 Mart Cuma günü saat 20:30’da yayınlanacak olan programda, hem konuk ikilinin mimarlık çalışmaları ele alındı, hem de mimarlık eğitiminde uygulama bilgisinin rolü tartışıldı. 

Mimarlık üretimlerini, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ndeki öğretim üyeliklerine paralel olarak yürüten konuklar, Güzel Sanatlar Akademisi’nin “uygulama içinde olan proje eğitmeni” geleneğini sürdürüyorlar. Bu bağlamda üniversiter sistemle mimarlık eğitimin ilişkisi programda ele alınan konular arasında yer aldı. 

Tasarımları arasında eğitim yapıları önemli bir ağırlık oluşturan Tezcan-Özyurt ikilisinin çalışmaları arasında, Uşak Üniversitesi ile Mardin Artuklu Üniversitesi’nin kütüphane binaları, Uşak Üniversitesi Derslik Binası ve Spor Salonu, İTÜ Metal Test Araştırma Merkezi, Gebze Teknik Meslek Lisesi ve Sarıseki Teknik Meslek Lisesi bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın