Dubai Expo 2020 İtalya Pavyonu için “Güzellik” Akdeniz’e Yelken Açacak

Akdeniz'deki yolculuğun ardından ters döndürülecek tekneler, "insanları birbirine bağlayan güzellik" temalı İtalya Pavyonu'nun çatısını oluşturacak.

CRA-Carlo Ratti Associati, Italo Rota, Matteo Gatto ve F&M Ingegneria, Dubai Expo 2020 İtalya Pavyonu‘nun “beauty connects people” temalı uluslararası tasarım yarışmasını kazandı.

İtalya Pavyonu’nun çatısı, denizcilik geleneğinden esinlenerek oluşturuluyor. Üç tekne, Dubai’ye deniz yoluyla gelecek ve yukarı kaldırılıp ters çevrilecek.

Dubai Expo 2020’de İtalya Pavyonu, “beauty connects people” teması ile güzelliğin insanları birbirine bağlamasının yollarını keşfediyor. Pavyon, yüzyıllar boyunca denizlere yelken açarak ortak Akdeniz kültürel mirasını dokuyan kâşiflerin köklü tarihine duyulan saygıyı temsil edecek.

Pavyonun çatısı için baş aşağı döndürülmüş tekne gövdeleri, dünyanın çeşitli yerlerinde denizcilikle uğraşan toplumların eski bir geleneği ile bağlantı kuruyor. Kullanımdaki döngüsel yaklaşım, sürdürülebilirliği destekliyor.

Yaklaşık 3.500 metrekarelik bir alana yerleşecek İtalyan Pavyonu, 25 metreden uzun olacak. Her bir tekne gövdesi farklı renklere boyanarak, yukarıdan İtalyan bayrağının renklerinde üç taç yaprağı olarak gözükecekler.

Dubai Expo 2020 “Connecting Minds, Creating the Future” teması ile 20 Ekim 2020 – 10 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın