Ali Muslubaş Vefat Etti

As İmar'ın kurucularından Prof. Ali Muslubaş hayatını kaybetti.

Cenazesi 24 Mayıs 2018 Perşembe günü, saat 10:00’da  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yapılacak törenin ardından Zühtü Paşa Camii’nden kaldırılacak ve Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ali Muslubaş Hakkında

İstanbul’da doğdu. Robert Kolej’den 1959 yılında mezun oldu. Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) mimarlık eğitimini 1960-1965 yıllarında tamamladı. Meslek hayatının önemli bir bölümünde, 2007 yılında emekli olana kadar Devlet Güzel Sanatlar Akademisi/ M.S. Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde İnce Yapı ve Proje Kürsüsünde proje hocalığı yaptı ve “Mimari Tasarım Sorunları” derslerine girdi. Lisansüstü mimarlık öğrencilerine “Eski Kent Dokusu İçinde Çağdaş Tasarımlar” dersleri vermeye devam etti.

Mimarlık mesleğine 1966 yılında başladı. 1969-1984 yılları arasında Prof. U.İzgi ve M. Demirkan ile İzgi-Demirkan-Muslubaş ortaklığında mesleğini sürdürdü. 1984 yılında Mimar Sasnuhi Muşlıyan ile birlikte As İmar’ı kurdu. Birçok mimari projede tasarım, danışmanlık, proje ve yapı yönetimi hizmetlerinde bulundu ve çok sayıda ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmasına katıldı, ödüller aldı.

Mesleki eğitiminin başında ilgisini yönelttiği tarihi mekanlarla ilgili araştırmalarını yıllar içinde yoğunlaştırıp, doktora tezi olarak hazırladığı “Sultanahmet Tarihi Alanı Araştırması İnceleme ve Metod Önerisi” çalışmasını yayına hazırlamış, 2008’de Yay Yayıncılık tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın