S.O.S İstanbul Fikir Projeleri Öğrenci Yarışması Ödül Töreni ve Kolokyum’u Yapıldı

İSMD'nin 2005 yılından bu yana mimarlık öğrencileri arasında düzenlediği, İstanbul'un sorunlu alanları üzerine fikirler üretilmesini amaçlayan S.O.S İstanbul Fikir Projesi Yarışması bu sene konu olarak Üsküdar Meydanı’nı ele almıştı.

Toplam 55 projenin teslim edildiği yarışmanın kolokyum ve ödül töreni 8 Aralık Cuma günü İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde jüri üyelerinin, İstanbulSMD başkanı Hakkı Moltay’ın, başkan yardımcısı Sibel Dalokay Bozer’in ve İstanbulSMD eski başkanlarından Cafer Bozkurt’un katılımı ile gerçekleşti.

1.lik, 2.lik ve 3.lük ödülü verilmeyen yarışmada eşdeğer mansiyon kazanan öğrenciler ödüllerini jüri başkanı Hayriye Sözen’den aldılar.

İstanbulSMD başkanı Hakkı Moltay, konuşmasında jürinin ödül grubuna proje seçmeme kararı sebebiyle dağıtılmayan ödül miktarının dernek yönetim kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda öğrenci projeleri için harcanacağını bildirdi.

Ayrıca jüri üyelerinin tavsiyesi üzerine önümüzdeki yıllarda yapılacak olan S.O.S İstanbul yarışmalarında iki aşamalı jüri uygulamasının değerlendirileceğini belirtti.

Kolokyumda katılımcıların proje değerlendirme kriterleri üzerine sordukları sorular jüri başkanı Hayriye Sözen, jüri üyeleri Yavuz Selim Sepin, Durmuş Dilekçi, Hakan Demirel, Nurbin Paker, Ervin Garip ve Ceyda Özbilen tarafından cevaplandı. Ödül töreninin ardından jüri üyeleri ve katılımcı öğrenciler Taşkışla holündeki proje sergisi başında birebir projeler üzerine detaylı olarak tartıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın