Orman ile Kenti Buluşturan Yürüyüş Yolu

Look Architects'in Fuzhou'da tasarlamış olduğu Fuzhou Orman Yürüyüş Yolu, kentlilerin doğa ile buluşmasını kolaylaştırıyor.

Look Architects, Çin’in Fuzhou kentinde ormanlık bir alan boyunca ilerleyen çelik bir yaya geçit sistemi geliştirdi. Türünün ilk örneklerinden biri sayılabilecek Fuzhou Orman Yürüyüş Yolu, Jinniushan Parkı üzerinde, 6.3 kilometre boyunca uçtan uca uzanıyor. Minjiang’ın kuzey doğusuna kamusal erişilebilirlik sağlayan bir iletişim ağı olarak planlanan yol ile doğanın kente yakınlaştırılması ve şehirde yaşayanların yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlandı.

Bu geçit sistemine bağlanan on ayrı giriş bulunuyor. Dinlenme barınakları, manzara noktaları, gözlem kuleleri ve lavaboların bulunduğu çay evleri gibi birimlerle desteklenmiş yürüyüş yolu, teknolojik açıdan da kablosuz internet bağlantısı, dokunmatik ekranlı bilgi panoları ve ziyaretçi trafiğini denetleyen sensörler ile donatıldı. 14 metrelik mesafeler ile destekleyici sütunların yerleştirildiği sistem sayesinde, inşaat alanının minimize edilmesi sağlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın