Bir Öğrenci Girişimi Hikayesi: Pafta’m

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir Bölge Planlama Bölümü yüksek lisans öğrencisi Nilnaz Akbaşoğulları ve Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama Bölümü yüksek lisans öğrencisi Mehmet Türk'ün ortak projesi olan Pafta'm yeni bir girişimcilik hikayesi.

Pafta’m esas olarak proje paftalarının taşınması için renkli, katlanabilir taşıma çantaları tasarlıyor ve üretiyor. Bunun yanında çantadan artan kumaşlardan yaptıkları kalemlikler de var.

Akbaşoğulları ve Türk’e bu fikrin nasıl ortaya çıktığını, nasıl ürettiklerini ve hedeflerini sorduk:

Proje Tüpünde Pafta Taşımakta Zorlanınca…

Nilnaz Akbaşoğulları, 3. sınıf stüdyo dersinde proje çıktılarını oldukça ağır olan ve kapakları sürekli açılan proje tüpleriyle ya da tek kullanımlık naylon poşetlerle taşımaktan çok sıkılınca Mehmet Türk ile aklına gelen bir fikri paylaşmış. Böylelikle ortaya Pafta’m çıkmış.

İlk olarak mimarlık fakültesi öğrencilerinin hangi pafta boyutlarını kullandıklarını tespit etmişler. 80, 100 ve 120 cm’lik boyutların kullanıldığını tespit edince sıra malzeme seçimine gelmiş. Bu konuda tercihleri su geçirmez kumaş olmuş.

Su Geçirmez Kumaştan, Sonsuz Tasarım Ürünü, Katlanabilir Bir Çanta…

Çantaların üretim aşaması, siparişlerin alınmasından sonra başlıyor. Boyut, renk ve tasarımla ilgili detaylar belirlendikten sonra çantalar dikim atölyesinde hazır hale geliyor. Daha sonra Akbaşoğulları ve Türk, çantaları kendileri boyuyor.

Hedefleri öğrencilerin onca emek harcayarak çizdikleri paftalarını layıkıyla taşımalarını sağlamak ve bunu her an her yerde mümkün kılmak.

Ürünler ile ilgili daha fazla detaylı bilgi www.paftam.com adresinden alınabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın