Dror’un Park Orman’a Master Plan Hazırladığı Ortaya Çıktı

Bilgili Holding 2013'te Park Orman'ı yap-işlet-devret modeli ile kiralamış daha sonra da proje için Doğuş Grubu ile ortak olmuştu. HavvAda projesiyle ismini duyuran ABD'li mimarlık ofisi Dror'un Park Orman için bir master plan hazırladığı ortaya çıktı.

Serdar Bilgili, 2014 yılında Park Orman’a dair vizyonunu şu sözler ile açıklamıştı:

Park Orman’da İstanbul için çok önemli bir proje olacak. Halkın hafta sonu gezebileceği bir mekan olacak. İstanbul maalesef alışveriş merkezlerinden (AVM) oluşan bir sosyal yaşantıya sahip olmaya başladı. Burada yaşayanların doğru düzgün bir parkı yok. Projede Doğuş Grubu ile ortaklığımız yüzde 50-50. Biz burada Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kiracısıyız. Herkes ağaçları kesip gökdelenler dikeceğimizi sanıyor. Öyle bir şey olmayacak. İstanbul’un en önemli parkını yapacağız. ABD’de önemli parklar dizayn etmiş mimarlarla ortak çalışacağız.

Olasılıklar Ağı

Dror’un “olasılıklar ağı” olarak tanımladığı projede, ormanın içerisinde her biri kendine has özelliklere sahip bölgeler oluşturulmuş. Arazi içerisinde tek bir yön tarif etmek yerine, ziyaretçilerin kendi deneyimlerini yaşayabileceği, doğrusal olmayan, beklenmedik keşifler yapılması olanak sağlayan rotalar tasarlanmış.

Master Plan 5 ayrı ana alanı kapsıyor:

1. Parkın girişindeki toplanma alanı
2. Orman yatağının üzerinde sarmal şekilli dev salıncak ve hamaklar
3. Havuz
4. Ağaçların arasında dolaşan, yükseltilmiş yollar
5. Heykeller ile süslenmiş labirent şeklinde koru

Fatih Ormanı İçerisinde Çocuk Müzesi

Dror’un internet sitesinde yine aynı master planın parçası olan, ağ şeklindeki yeşil çatı ile örtülü bir de çocuk müzesi tasarımı görünüyor. 2015 yılında konsept tasarımı yapılan müzenin yapılıp yapılmayacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın