Kafan Galeride

Sanatçı Tezi Gabunia, 4 galerinin minyatürüyle "Put Your Head Into Gallery" isimli interaktif bir proje hazırladı. Gelen ziyaretçiler, galerilerin içine yerleştirdikleri kafalarının fotoğraflanmasıyla, sanat çalışmasının birer parçası olabiliyorlar.

Tiflisli sanatçı Tezi Gabunia interaktif sanat projesi için; Saatchi Galeri, Louvre Müzesi, Tate Modern ve Gagosian Galeri’nin minyatür modellerini hazırladı. Modellerin içinde, farklı sanatçıların sergileri var. Saatchi Galeri’de Tezi Gabunia’nın, Louvre Müzesi’nde Rubens’in, Tate Modern’de Damien Hirst’ün ve Gagosian Galeri’de Roy Lichtenstein’ın eserlerinin minyatür kopyaları yer alıyor. Tezi Gabunia, Saatchi Galeri modelinin içine kendisinin aslında var olmayan sergisini yerleştirmiş. Gerçekte var olmayan bir serginin taşınabilir minyatür modelin içinde görülebiliyor olması, etkinliği geniş izleyici kitlesi için erişilebilir kılıyor ve aynı zamanda hiper gerçekçiliğin boyutlarını vurguluyor.


Saatchi Gallery (Tezi Gabunia’nın sergisi)

Ziyaretçiler, kafalarını galeri modellerinin içerisine sokabiliyor, fotoğraf çektirebiliyorlar. Böylece serginin birer parçası haline geliyorlar. 

Etiketler

Bir yanıt yazın