Paris’te 23 Farklı Bölgenin Yeniden Geliştirilmesi İçin Açılan Davetli Yarışma Sonuçlandı

Paris Belediyesi'nin kentin 23 farklı bölgesinde yeniden geliştirme projelerini desteklemek üzere açtığı davetli yarışma sonuçlandı.

Paris Belediyesi tarafından belirlenmiş, kentin 23 farklı noktasının geliştirilmesi amaçlanarak açılan üç aşamalı uluslararası davetli yarışmada toplam 75 proje üretildi. Yarışmada, Sou Fujimoto Architects, Dominique Perrault Architecture, David Chipperfield Architects gibi tanınmış ofislerin önerileri de yarıştı.

Morland bölgesinin kazananı David Chipperfield Architects oldu. David Chipperfield Architects’in, Parisli geliştirici Emerige’le işbirliği ile geliştirdiği projesi, 1957-1964’te yönetim binası olarak inşa edilen tarihi binanın uzatılması ve kamuya açılmasını öngörüyor. Yapının iki katı, Studio Other Spaces tarafından tasarlanan oturulabilir sanat enstalasyonu ile entegre olacak ve bir bar ve restoran bulunduracak. Yeniden geliştirilecek kompleks, konut, gençlik hosteli, otel, ofisler, mağazalar bulundurarak karma kullanımlı bir proje olacak. Yapının, Parisliler için yeni bir sosyal ve kamusal merkez olması hedefleniyor.

Gare Massena bölgesinde DGT Architecs’in kazanan projesi ise sürdürülebilir bir tarım döngüsü öngören kule tasarımından oluşuyor. Kulenin tepesinde, meyve sebze yetiştirilmesi ve aynı zamanda yeni ekolojik yöntemler üzerine eğitsel çalıştayların yapılması için oluşturulan bir çatı bahçesi bulunuyor. İnteraktif bir kantinde ise yerel üreticilerden temin edilen organik yiyecek içecekler satılıyor.

Pershing bölgesi için ise Sou Fujimoto’nun OXO Architects ve Fransız tasarımcı Philippe Stark işbirliğinde geliştirdiği önerisi seçildi. Fujimoto’nun projesi, kentin kullanılmayan bölgesi ile kentin merkezi iş alanı La Defanse ile bağlantı sağlamayı hedefliyor.

Diğer bölgelerde geliştirilen projeleri buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın