Alvar Aalto Foundation Finlandiya’da Müze Yarışması Açtı

Alvar Aalto Foundation ve Jyväskylä Belediyesi ortaklığında açılan uluslararası yarışma, Alvar Aalto Museum ve Museum of Central Finland yapıları arasına bir eklenti tasarlanmasını ve yakın çevrelerinin düzenlenmesi amaçlıyor.

Alvar Aalto’nun tasarladığı, yapımları 1973 ve 1998’de tamamlanan müzeler arasına yapılacak olan eklentin iki müze arasındaki ortak kullanım işlevini ve bütünleşik dış mekan niteliklerini karşılaması bekleniyor.

Üstün nitelikli bir müze bölgesi yaratmayı amaçlayan yarışmanın jürisi yapılacak olan tasarımın Aalto’nun mimari dili ile uyumlu, var olan plana teknik ve ekonomik açıdan elverişli olması gerektiğini vurguluyor.

Yapılacak olan eklentinin Aalto mimarisi ile doğal bir bağ oluşturması beklendiğini belirten Alvar Aalto Foundation Direktörü Tommi Lindh, projenin bulunduğu kültürel ve sosyal çevre ile de bağını koparmaması gerektiğinin altını çiziyor

29 Haziran’da açılan yarışmada proje teslim tarihi 30 Ekim 2015. Kazananın Alvar Aalto’nun doğum günü olan 3 Şubat 2016 gününde açıklanacak olan yarışma hakkında daha fazla bilgi almak için websitesini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın