Zamanı Genişleten Fotoğraflar

Richard Silver’ın gün ile gece arasında fotoğrafladığı simge binaların yer aldığı "zaman dilimleri"nden oluşan karelerde, tek bir fotoğrafta günün her saatindeki ışık geçişleri görülebiliyor.

Fotoğraf: Ayasofya, İstanbul

New Yorklu fotoğraf sanatçısı Richard Silver dünyayı dolaşıyor. Ziyaret ettiği ülke ve şehirlerdeki en ünlü mekanları “Time Sliced” (Zamana Bölünmüş) adını verdiği seri için fotoğraflıyor. Ünlü sanatçı gün içerisinde sabahtan akşam saatlerine kadar yakaladığı görüntüleri basit bir kompozisyon ile birleştirip ”zamanı genişleten” bir senaryo haline getirmiş.


Kolezyum, İtalya

Richard Silver serisini oluşturmak için ilk fotoğraf çekimini kendi memleketi olan New York’ta yapmış ve bu yolculuk Milan’dan Pekin’e kadar genişlemiş. Her fotoğraf içerisinde yaklaşık 36 tane fotoğraf dilimi bulunduruyor. Bu dilimler gün içerisinde 30’ar dakikalık aralar ile çekilmiş. Fotoğrafçı son aşamada çekilen bu fotografları Photoshop ve Lightroom adlı bilgisayar programları ile dilimler halinde soldan sağa doğru (gündüz çekimden gece çekime) birbirlerine ekleyerek tek fotoğraf haline getiriyor.

Silver yaptığı bu çalışmayı tek fotoğrafta gündüzden geceye nesnelerdeki değişimi vurgulamak amacı ile yaptığını söylüyor.


Pekin Ulusal Stadyumu, Çin


Marina Bay Sands, Singapur


Duomo, İtalya


Şangay, Çin


Büyük Buda, Puket Adaları


Sulamani Tapınağı, Myanmar

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın