İstanbul, Mega Projeler ile Canlanacak

Değerleme ve danışmanlık şirketi TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, üçüncü köprü, üçüncü havalimanı gibi mega projelerin, İstanbul için önemli fırsatlar barındırdığını söyledi.

Başta İstanbul olmak üzere önümüzdeki dönemde gayrimenkul sektörünü etkileyecek faktörleri değerlendiren Maya, “İstanbul’un çarpık yapılaşmasının düzeltilmesinin önündeki iki büyük engel olan finansman ve rezerv alanlar konularına Mega Projeler ile çözümler sunmak; şehri kendi içinde üç veya dört ayrı merkeze bölerek yeniden yapılandırmak mümkün olabilecek” dedi.

Verilen bilgilere göre, kent gelişimi ve gayrimenkul projeleri açısından metro hatları özelikle son yıllarda önemli bir dinamik haline gelmekle birlikte, halihazırda Kartal-Kadıköy, Yenikapı-Hacıosman, Kirazlı-Başakşehir ve Aksaray-Atatürk Havalimanı arasında seyreden hatların, önümüzdeki dönemde Kartal – Kaynarca Metro Hattı; Üsküdar-Sancaktepe metro hattı ve Levent-Hisarüstü hattının İstanbul’daki ulaşıma katkısını ve gayrimenkul projelerine etkisinin görüleceği düşünülüyor.

Son dönemde yeni projeler için Kuzey Marmara Otolyolu güzergahı, Karayolu Tüp Geçişi gibi alanların revaçta olduğunu kaydeden Maya, “Yapım aşamasında olan Kuzey Marmara Otoyolu, Avrasya Tüneli, tamamlanan Marmaray, yeni köprü ve havaalanı gibi ulaşım projeleri kentleşmeyi kuzeye taşırken; şehir merkezleri oturum için halen talep görmekte. Kentsel Dönüşüm de bunu etkileyen önemli faktörlerden biridir” değerlendirmesini yaptı.

Etiketler

Bir yanıt yazın