Ezine’de Peynirden Otobüs Durağı

İlçelerin simge heykellerinden sonra sıra otobüs duraklarında.

NTV’nin internet sitesinde yer alan Anadolu Haber Ajansı’nın haberine göre; peyniriyle meşhur Çanakkale’nin Ezine ilçesinde otobüs duraklarının peynir dilimi şeklinde olması yönünde karar alındı.

Çanakkale Savaşları’nın 100. yılı dolayısı ile Ezine peynirini bütün dünyaya tanıtmak için proje oluşturduklarını açıklayan Ezine Belediye Başkanı Haluk Babaoğlu, ilçedeki 43 otobüs durağının 150 bin tl maliyetle yenileneceğini açıkladı.

Babaoğlu, Ezine-İzmir karayolunda bulunan 8 otobüs durağı peynir dilimi şeklinde tasarlanacağını, günde 5 bine yakın aracın geçiş yaptığı bu yol üstündeki peynir dilimi şeklindeki duraklar Ezine peynirinin tanıtımına büyük fayda sağlayacağını dile getirdi.

Babaoğlu, peynir dilimi şeklinde durakların toplam maliyetinin ise 100 bin lira olduğunu, yenilenmiş duraklarını 18 Mart’a kadar hayata geçirmeyi düşündüklerini söyledi. Projeyi sponsorların desteği ile hayata geçirdiklerini, bu sebeple duraklarda sponsor olan şirket, işyeri ve iş adamlarının reklamlarının 1 yıl süresince yer alacağını açıkladı.

Etiketler

4 yorum

  • mehmet-perk says:

    Bu duraklarla Ezine adından dünyada söz ettirecek gibi duruyor. “En çirkin otobüs durakları” ya da “sadece Türkiye’de” gibi listelerde zirve zorlanacak o belli. En azından bazı belediyelerin 9GAG takip ediyor, onu öğrendik.

  • fulya-aksu1 says:

    Haberin orjinalinde o şekildeydi ve özellikle değiştirmemiştim, şimdi baktığımda düzeltilmiş. Uyarınız için teşekkürler.

  • sahin-arslan says:

    Sanırım gördüğümüz projenin temsili bir görüntüsü, eğer gerçekten proje ekranda gördüğümüz basit tasarımsa tasarımcılarımızın hali içler acısı.

  • ovunc-tarakcioglu says:

    İşveren aklındaki müthiş fikri tasarımcıya zorla yaptırmış olabilir, tasarımcı işverenini kırmamak için hazırladığı 5 alternatiften birini “nasılsa seçmezler” diyerek özenmeden bu şekilde hazırlamış olabilir, işveren bu öneriyi görünce “tamam işte bu” diyerek diğerlerini göz ardı etmiş olabilir, sonuçta tasarımcı için keyifsiz bir süreç bu tip bir şaka ile sonuçlanmış olabilir. Bize düşen, süreci ve işin aslını bilmeden, iki adet görselden yola çıkarak “tasarımcılar” ile ilgili kanıya varmamak olmalıdır; herkesin başına gelebilir 🙂

Bir yanıt yazın