Küllerinden Oteller Doğuyor

Milas’ta 7 yıl önceki yangında 238 hektar yok olmuştu.

Güvercinlik Koyu’nda 7 yıl önce çıkan yangında kül olan koruma kapsamındaki Halep çamlarının bulunduğu 238 hektarlık alanda, GüvercinlikTurizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından 1000 yatak kapasiteli yeni bir otel inşaatına başlandı. Denize 50 metre uzaklıktaki otelin yaklaşık 60 milyon dolara mal olacağı ve 2017’de hizmete gireceği öğrenildi.

Yangının ardından Muğla ve Bodrum’daki çevreciler yanan alanının yapılaşmaya açılacağı iddiasıyla çok sayıda eylem yapmıştı. O dönemde yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda ormanlık alanının yeniden ağaçlandırılacağı ve yapılaşmaya açılmayacağı iddia edilmişti. Bu arada Güvercinlik’te MNG şirketine tarafından yapımına başlanan bir otel inşaatı denize yapılan kaçak dolgu, kat yüksekliği ve ortaya çıkan kütlesi nedeniyle sürekli eleştiri ve çevrecilerin sayısız eylemine konu olmuştu. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, denize yapılan kaçak dolgu nedeniyle para cezası kesilen otelin boyunun “çam ağaçlarının boyunu geçmeyeceğini” açıklamış ve ormanlık alana başka bir otel yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirmişti. Buna rağmen otelin inşaatı devam etmişti.

‘Kılıfına uydurulmuş’

Mimarlar Odası Milas Temsilcisi Rauf Alagün, otel yapılan alanın daha önce iki kez yakıldığına dikkat çekerek “Yasal olarak yapılabilecek bir şey yok. Fakat vicdani olarak böyle bir şeyi kabuletmek mümkün değil” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın