Anupama Kundoo Konferansı, “El Yapımı Mimarlık: Basit Malzemelerle Sürdürülebilir Binalar”

Malzeme üzerine yaptığı araştırmalar ve denemeler ile tanınan, bu konuda ödülleri bulunan Anupama Kundoo 40. kez düzenlenen YAPI Fuarı - Turkeybuild İstanbul'da El Yapımı Mimarlık: "Basit Malzemelerle Sürdürülebilir Binalar" başlıklı bir konuşma yapacak.

Kaynakların giderek tükendiğini günümüzde, başta mimar ve tasarımcılar malzemenin farklı yönlerini keşfetmeye, en verimli şekilde kullanmaya, daha güçlü-dayanıklı hale getirmeye ve geri dönüştürerek yeniden kullanmanın yollarını arıyorlar.

Bu sene 40. kez düzenlenen YAPI Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da Arkitera’nın davetli konuşmacılarından olan Anupama Kundoo, düşük çevresel etkiye sahip, sosyo-ekonomik bağlama uygun mimari bir anlayışa ulaşmak için malzeme araştırma ve denemeleri yapıyor. Kundoo, hızlı kentleşmeye bağlı dönüşüm sorunlarını ele aldığı kentsel tasarım ve planlama projeleri üzerine de çalışıyor.

Anupama Kundoo, 2012 yılında Hintli ustaların Arsenale’de inşa ettiği “Wall House” ve 2016 yılında “Bina Bilgisi: Bir Strateji Envanteri” (bire bir ölçekte inşa edilen düşük bütçeli konut ve tuvalet) projeleriyle Venedik Mimarlık Bienali’ne katıldı.


Bina Bilgisi: Bir Strateji Envanteri


Wall House

Anupama Kundoo Hakkında

Anupama Kundoo 1967’de Hindistan’ın Pune şehrinde dünyaya geldi. 1989 yılında Mumbai Üniversitesi Sir JJ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu ve 2008 yılında Berlin Teknik Üniversitesi’nde doktorasını bitirdi. Anupama Kundoo, düşük çevresel etkiye sahip, sosyo-ekonomik bağlama uygun bir mimariye ulaşmak üzere yaptığı malzeme araştırma ve denemelerine odaklanan pratiğine 1990’da başladı.

Kundoo, başta Hindistan olmak üzere, Berlin Teknik Üniversitesi, Londra AA Mimarlık Okulu, New York Parsons Tasarım Okulu, Queensland Brisbane Üniversitesi, IUAV Venedik ve ETSAB Barcelona gibi dünyanın farklı kültürel noktalarında çeşitli çalışma ve araştırmalar yaptı.

Halen Madrid Camilo José Cela Üniversitesi’nde, Ekonomik Yaşam Alanı konusunda ders vermekte olan Anupama Kundoo ayrıca Cornell Üniversitesi’nde konuk öğretim görevlisi olarak da eğitim vermektedir.

Fransız mimar Roger Anger’ın mimarlık pratiğini işlendiği “Roger Anger: Güzellik Araştırması/1958’den 2008’e Mimarlık” adlı bir bir kitabı bulunan Anupama Kundoo, 2013 yılında “ekonomik ve her yönüyle sürdürülebilir inşaat sorunu” konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı, ArcVision Uluslararası Kadın Mimarlar Ödülü’nde onur mansiyonuna layık görülmüştür.

Etkinliğe Katılım

Etkinliğe katılmak için http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/visitor/yapi-turkeybuild-online-registration.aspx#goanchor adresinden online davetiye alınması gerekmektedir.

Etiketler

5 yorum

Bir yanıt yazın