Zürih Le Corbusier Pavyonu Yenilendi

Le Corbusier’in son yapısı yenilenerek ziyarete açıldı.

Fotoğraflar ZHdk’ya aittir.

Le Corbusier’in son yapısı, müze olarak işletilen renkli bir bina. Müzenin açılış sergisi olan Mon univers, ünlü mimarın koleksiyonculuğa olan ilgisine odaklanıyor ve Le Corbusier’in yaratıcılık evrenine bir pencere açıyor. Koleksiyon, ünlü mimarın zaman zaman ilham aldığı koleksiyon nesnelerinden tarihi fotoğraflara, modellere ve resimlere kadar geniş bir yelpaze sunuyor. Ünlü mimarın doğadan bulup sakladığı bazı nesnelerde koleksiyonda yer buluyor.

1967 yılında açılan Le Corbusier Pavyonu, ünlü mimarın çalışmalarını ve fikirlerini geniş kitlelere sunmak için kullanılan bir sergi alanı oldu. Le Corbusier yapıyı mimarlık, sanat ve yaşamın beraber var olacağı ideal bir sergi mekanı olarak tasarlamıştı. İşleve dair bu öncül fikir korundu ve yapı, Museum für Gestaltung Zürich tarafından yürütülen bir müze olarak yeniden kamunun kullanımına açıldı.

Yapının 1964 yılında başlanan inşası, Ağustos 1965’te Le Corbusier’in ölümüyle durdu. Sonrasında yeni bir ekibin, projeyi toparlayıp tamamlaması gerekti. 1967 yılında bina, Le Corbusier’in tasarladığı şekliyle açıldı. Zürih şehrinin sahip olduğu yapı Ekim 2017- Şubat 2019 tarihleri arasında kapsamlı bir tamir ve yenileme sürecinden geçti.

Etiketler

Bir yanıt yazın