Zaha Hadid’in İlk Özel Konut Projesi Tamamlandı

Zaha Hadid'in Rus işadamı Vladislav Doronin için tasarladığı konut projesi aynı zamanda mimarın kişiye özel tasarladığı tek konut projesi olma özelliğini taşıyor.

Görseller: OKO Group

 2006 yılında Rus işadamı Vladislav Doronin, Moskova’nın dışındaki uzak bir arazi üzerinde konumlanacak evini tasarlaması için Zaha Hadid’i görevlendirmişti. Hadid’in tasarladığı tek özel konut olan Capital Hill Residence projesi tamamlandı. Barvikha’da çam ve huş ağaçlarının otuz metreye kadar yükseldiği, kuzeye bakan bir yamaçta yer alan yapı; akışkan geometrisiyle doğal topoğrafya ile peyzajdan yükseliyor.

Video: Zaha Hadid Architects

Vladislav Doronin (uluslararası bir gayrimenkul geliştirme firması olan OKO Group’un kurucu başkanı ve CEO’su) için tasarlanan evde, Doronin’in beklentisi “sabah uyanmak ve sadece mavi gökyüzünü görmek istiyorum” olmuş. Bunun üzerine Hadid “ağaçların üzerinde olmanız gerektiğini biliyorsunuz, değil mi?” cevabını vermiş. Sonuç olarak konut, iki ana bileşene ayrılmış. İlki eğimli ormanlık arazi ile birleşen bir kütle iken, diğeri ise muhteşem orman manzarasından yararlanmak için yirmi iki metre yükselen bir kule.

Eğlence alanları, kapalı yüzme havuzu, fitness ve masaj alanları, sauna ve hamamın yanı sıra konuk odaları ve dış teraslar da bulunduran konut, Vladislav Doronin’in sağlığa odaklı yaşam tarzını, sağlık ve konukseverlik konusundaki tutkusunu yansıtıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın