Yıldızlı Mimar Adayları Ödüle Doymuyor

YTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Türk Yapısal Çelik Derneği ve İzocam tarafından düzenlenen iki ayrı yarışmadan ödülle döndü.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Türk Yapısal Çelik Derneği ve İzocam tarafından düzenlenen iki ayrı yarışmada dereceye girdi. YTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilerine ilk ödül Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen PROStell yarışmasından geldi. Çelik malzeme ile yaratıcı çözümler geliştirmek üzere, mimarlık ve mühendislik bölümü öğrencilerinin birlikte çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya toplam 31 grup, projeleri ile başvurdu. Bu yıl, “Afet Konutları Çelik Sistem Tasarımı” teması altında yapılan yarışmada, YTÜ Mimarlık Bölümü öğrencilerinden Oğuzhan Aydın, Yücel Demir, Burçak Sönmez, Sinan Tuncer ile Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri birinci oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine bir ödül de İzocam tarafından düzenlenen ‘Yalıtım Yarışması’ndan geldi. Yarışmada ODTÜ-Viyana Teknik Üniversitesi öğrencileri birinci olurken; Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans öğrencisi Esra Yılmaz, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans öğrencisi Mete Keskin ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans öğrencisi Alperen Türk’ten oluşan ekip ikinci, İTÜ ekibi ise üçüncü oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın