“Yeşil” Bina için Çalışmalar Başladı

Eski otogarın olduğu alanda faaliyetlere başlayan iş makineleri, 15 Ocak 2018 tarihinde bitirilmesi planlanan “Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi” için yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Çanakkale Belediyesi tarafından 6 Ağustos 2012 tarihinde ilan edilen “Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Mimari Proje Yarışması” kapsamında, yarışmaya katılan 38 proje arasından 1. Seçilen ve nitelikleri ile hem Çanakkale hem ülke çapında örnek teşkil edecek proje için çalışmalar başladı. Türkiye’de yarışma yolu ile seçilen ilk “yeşil yerel yönetim” binası olma özelliği taşıyan bina için iş makineleri alandaki çalışmalarına start verdi.

Enerjisini doğal kaynaklardan sağlayacak
Enerji kaynaklarını güneş, rüzgar, toprak gibi doğal kaynaklardan sağlayacak, enerji israfını engelleyecek ve tüm belediye birimlerini de aynı çatı altında toplayacak olan “Yeşil” bina, Çanakkale’ye de önemli bir yeşil alan kazandıracak olup bu çerçevede, mevcut hizmet binası daha geriye çekilerek, ön planda kalan alan Çanakkalelilerin rahatlıkla kullanabileceği Belediye Meydanı olarak düzenlenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın