Yeni Köşe Yazarlarımızla Tanışın

2015'te de Arkitera.com'un yenilenen yazar kadrosuyla yola devam ediyoruz.

2014’ü Arkitera.com’da yeni oluşturduğumuz Köşe Yazısı bölümümüzde dopdolu yazıları arşivlemiş bir şekilde kapattık. Sedat Bayrak’ın mimarlık sektörü üzerine eleştirel yazıları, Hüseyin Yanar’ın mimarlık eğitimi ve mimarlık pratiğine dair zihin açıcı yazıları, Simla Sunay ve Yaşar Adanalı’nın kent ve mimarlık gündemine dair çarpıcı yazıları, Ömer Yılmaz’ın Türkiye’de mimarlık sektörü ve yarışmalara dair yazıları ve Mahmut Şenol’un edebiyat kanalından sunduğu katkı sayesinde köşe yazısı bölümünde çeşitli bir içerik oluşmuş oldu. Peki 2015’te kadroya kimler dahil oldu, hangi yazarlarımızın yazılarını okuyacaksınız öğrenmek ister misiniz?

Bu Yıl Endüstriyel Tasarımı Konuşacağız

Köşe yazarı kadromuza eklenen iki yeni yazarımızın katkıları sayesinde bu yıl endüstriyel tasarım alanında kendimizi geliştiriyoruz. Endüstriyel tasarım alanında en başarılı isimlerden biri olarak tanınan endüstri ürünleri tasarımcısı Özlem Yalım ile görüş bölümünde yayınladığımız eğlenceli yazılarıyla tanınan iç mimar ve mobilya tasarımcısı Cemal Çobanoğlu yazar kadromuza eklenen yeni isimler oldu.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünden mezun olan Özlem Yalım, bugüne kadar ticari mekan, konut, modüler alan, sergileme, kurumsal kimlik, ambalaj, endüstriyel ürün, mobilya, aksesuar, etkinlik gibi pek çok farklı alanda projeye imza attı. İlk İstanbul Tasarım Bienali’nin küratörlüğünü yapan Yalım, birçok bağımsız tasarım organizasyonuna da danışmanlık yaptı. 2014 yılında kurduğu ofisinde tasarım alanındaki çalışmalarını, danışmanlık ve tanıtım hizmetlerini sürdürüyor.

Cemal Çobanoğlu ise genç bir tasarımcı ve iç mimar. Onu Arkitera.com’da Görüş bölümünde yayınladığı keyifli yazılarıyla tanıyoruz. Artık Köşe Yazısı bölümünde düzenli olarak yazılarını göreceğiniz Cemal Çobanoğlu, lisans eğitimini İTÜ İç Mimarlık Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini IMIAD’da tamamladı. IMIAD kapsamında İTÜ ile birlikte, Finlandiya’da Lahti University of Applied Sciences’da, İskoçya’da Edinburgh College of Art’da eğitim aldı. Bu süreçte yüzyıl ortası mobilya tasarımı ve İskandinav tasarımı üzerine yazdığı tezini tamamladı. Katıldığı tasarım yarışmalarında birçok ödül aldı. Mezuniyeti sonrasında çeşitli iç mimarlık ve tasarım ofislerinde çalıştıktan sonra, 2014 yılında Başak Bakkaloğlu ile birlikte “ABRA Design Studio”yu kurdu. Mobilya, ürün ve iç mekan projelerine ABRA’da devam eden tasarımcı, eş zamanlı olarak Home Art ve Postkolik dergilerinde yazarlık yapıyor.

Kadroya Şehircilikten Destek Geldi

Köşe Yazarları kadromuza eklenen bir yeni isim de Okan Bal oldu. 1990’da ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden mezun olan Bal, o tarihten bugüne hem proje yöneticisi, hem şehir plancısı, hem de plan müellifi olarak birçok projede görev aldı. Çeşitli ulusal yarışmalarda derece ve ödüller aldı. Bal, plan müellifi olarak çok sayıda sanayi ve turizm bölgesinde planlama çalışmaları yaptı. Uzmanlık alanları arasında gayrimenkul yatırım danışmanlığı, arazi geliştirme, proje yönetimi, imar planları ve kentsel tasarım çalışmaları sayılabilir. Şehircilik konulu çalışmalarını 2005 yılında Deniz Ünsal ile birlikte kurdukları Rota Proje’de sürdürürken, mimar Ömer Selçuk Baz ile birlikte kurdukları Yalın Mimarlık çatısında mimari projelerin üretilmesine katkı sağlamaya devam ediyor.

Eski İsimlerle Yola Devam

Tabii geçtiğimiz yıl birbirinden değerli yazılarıyla köşe yazısı bölümünde dopdolu bir içerik oluşturan yazarlarımızla bu yıl da yola devam ediyoruz. Sedat Bayrak, Hüseyin Yanar, Simla Sunay, Yaşar Adanalı, Mahmut Şenol ve Ömer Yılmaz’ın kent ve mimarlık gündemine dair yazılarını yine Arkitera.com’da takip edebilirsiniz. Genişleyen yazar kadromuzla tasarımı konu edinen çeşitli disiplinlere hitap eden yazıları incelemek için Köşe Yazısı bölümümüzü takipte kalın.

Etiketler

Bir yanıt yazın