Yeni bir Ekolojiye Doğru: H20s Evi Prototipi

TAMassociati tarafından tasarlanan, Senegal’in Keur Bakar köyünde uygulanan H2Os eko-köy projesinin 280 metrekarelik örnek evi, 2017 yılında tamamlandı.

İtalya’da yaşayan Senegalli göçmenlerin oluşturduğu Union pour la Solidarité et l’Entraide isimli dernek tarafından desteklenen ve MUSOCO koordinasyonunda üretilen proje, çölleşmenin şiddetli bir yayılım gösterdiği bölgede su ve enerji bakımından kendi kendine yeten birimler kurmayı hedefliyor.

Eko-modernitenin sembolü olması amaçlanan H2Os köyünün evleri, projenin ana aktörleri köylüler tarafından, sağlamlaştırılmış ham-toprak tuğlalardan üretilecek. Daha karmaşık birimler, köyün servis ve hizmet yapıları, daha sonra yerel işgücünü de eğitecek olan uzman teknisyenler tarafından inşa edilecek.

Yalnızca inşasından kullandığı ve yaşarken kullanacağı kaynaklar açısından değil, tüm süreçte, tüm kullanıcıların etkin ve yapıcı konumda olması ile kendi kendine yeten yeni bir ekoloji oluşturmayı amaçlayan proje aynı zamanda Senegal’in diğer bölgelerinde de tekrarlanabilecek, açık-kaynak bir örnek olarak paylaşılıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın