“Yarışmayla Yap”ılıyor: Uşak İsmetpaşa Caddesi ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi

26 Mart 2012'de ilan edilen ve 3 Temmuz 2012'de sonuçlanan Uşak Belediyesi İsmetpaşa Caddesi ve Çevresi Ulusal Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması'nda birinci olan proje şantiye aşamasında.

Uşak Belediyesi geçtiğimiz 2 yıl içerisinde 3 yarışma açtı. Bunlardan “Uşak Belediyesi İsmetpaşa Caddesi ve Çevresi Ulusal Mimarlık Kentsel Tasarım Fikir Proje Yarışması”nda birinci olan projeyi tasarlayan Nevzat Oğuz Özer, Yasemen Say Özer, M. Rıfat Akbulut, Özlem Kuzgun, N. Cansu Akman, Gizem Ataç Önal, Kürşad Şekercioğlu ve Ege Özer den oluşan ekip Ahmet Çakmak’ında katılımı ile Uygulama Projelerini de çizdi.

Kentin omurgası niteliğinde 1.200 metre uzunluğundaki alan, iki cadde, bir tarihi meydan, bir hükümet meydanı ve iki park alanını içeriyor. İdare ile görüşmelere yarışmanın sonuçlanmasının hemen arkasından başlanmış ve alan 5 bölgeye (A B C D E) ayrılmış. Bunlar; A bölgesi Ulucami ve çevresi, B bölgesi İsmetpaşa Caddesi, C bölgesi Tiritoğlu Parkı ve Hükümet Meydanı, D bölgesi Orhan Dengiz Caddesi, E Bölgesi Milli Egemenlik Parkı.

Aralık 2012’de B bölgesinin uygulama projeleri idareye teslim edilmiş. A bölgesi 1. Derece Arkeolojik sit alanı içinde olduğu için, C bölgesi ise, içinde tescilli “Atatürk ve Kurtuluş Anıtı’nın” bulunması nedeni ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile görüşmeler yapılmış ve C Bölgesi projesinin Kurulun 21.03.2013 tarih 986 nolu kararı ile uygun olduğuna, A bölgesinin projesinin ise Kurulun 12.04.2013 tarih 1013 nolu kararı ile uygun olduğuna karar verildikten sonra idareye teslim edilmiş. D ve E bölgesinin uygulama projeleri ise teslim aşamasında.

B bölgesinin (İsmetpaşa Caddesi) uygulamasına Mayıs 2013’de başlanmış. Öncelikle altyapı çalışmaları yapılmış, caddenin sorunlu olan altyapı sistemleri (elektrik ve kanalizasyon sistemi) düzeltilip, Haziran 15 itibari ile üst yapıya başlanmış. Üst yapı çalışmalarının Ağustos sonunda bitirilmesi hedeflenmekte. Bu arada C bölgesi içindeki Tiritoğlu Parkı da ihaleye çıkarılmıştır. İhalenin önümüzdeki günlerde sonuçlandırılıp, Tiritoğlu Parkı uygulamasına da Ağustos sonu gibi başlanması düşünülüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın