“Yapı Olması Gereken İnşaat Kalitesine Ne Yazık ki Ulaşamadı”

Yarışmayla elde edilen yapılardan biri olan “Orta Doğu Teknik Üniversitesi Lisansüstü Öğrencileri Konukevi” inşaatının sonuna gelindi.

ODTÜ Geliştirme Vakfı tarafından “Orta Doğu Teknik Üniversitesi Lisansüstü Öğrencileri Konukevi” elde etmek için 2011 yılında davetli olarak açılan yarışmada; davet edilen 5 ekipten kazanan Semra Uygur, Özcan Uygur, Eser Köken İşleyici, Zümral Aygüler Kartal ve Sevda Özkan İmamoğlu’nun ekibi olmuştu.

Mart 2011’de açılan yarışmanın ardından müellifler Haziran 2011’de sözleşme imzalıyor. Proje ekibi Necati Seren, Güliz Erkan, Dicle Uzunyayla, Emine Kirman, İrem Erdinç’den oluşuyor. Mart 2012’de ise şantiye aşamasına geçiliyor.

Lisansüstü Öğrencileri Konuk Evi Projesi, tasarım ana kararı olarak yap-boz parçaları gibi birbiri yerine geçebilen üç farklı tip yaşam biriminin bir araya gelmesinden oluşuyor.

Proje tefrişlerinin ihale ve uygulama sürecinin tamamlanması ile yapı kullanıma açılacak. Şantiye süreci sona yaklaşırken tasarım ekibinden Lisansüstü Öğrencileri Konuk Evi Projesi’nin şantiye sürecini değerlendirmelerini istedik.

Ülkemizdeki iş alma yöntemleri, nitelikli iş gücünün inşaat sektöründe olmaması gibi nedenlerle her türlü uygulama detayının olmasına rağmen, projenin hayata geçirilişi sürecinde yapı olması gereken inşaat kalitesine ne yazık ki ulaşamadı.

Etiketler

Bir yanıt yazın