Vestel %100 Yerli Üretim Hedefiyle LED Aydınlatma Sektörüne Giriyor

Vestel, aydınlatma sektöründe yüksek enerji verimliliği ve çevre dostu olmasıyla bilinen LED çözümlerini piyasaya sunmak için, bu alanda pazar lideri ABD'li firma Cree ile teknoloji ortaklığına imza attı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül ve Cree Kurumsal Pazarlama, Strateji ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christopher Matthew James’in birlikte açıkladıkları iş ortaklığının ilk ürünleri 20 Ağustos’tan itibaren Vestel mağazalarında tüketiciyle buluşacak.

Düzenlenen toplantıda konuşan Ömer Yüngül, Vestel’in LED aydınlatma sektörüne girişine ilişkin görüşlerini şöyle ifade etti: “Vestel olarak Cree’den aldığımız LED çözümleri kendi sistem ve armatür tasarımlarımızla tüketicilere sunacağız. Şu anda Türkiye’de LED aydınlatma alanında dikey entegrasyonu tamamlayarak üretim yapan bir firma yok. Bu alanda yerli üretim boşluğunu doldurmayı ve LED aydınlatma konusunda ülkemizde bilinç yaratmayı hedefliyoruz.”

Vestel’in LED aydınlatma pazarında perakende satışların yanında özellikle kurumsal ve proje bazlı satışlara yöneleceğini belirten Yüngül, 2012 yılında piyasada yer alma ve proje üretme gibi başlıklarda önemli atılımlar yapmayı öngördüklerini, LED aydınlatmanın Türkiye’de ve dünyada iyice yaygınlaşacağını düşündükleri 2013’te ise yüzde 50 pazar payına sahip olmayı hedeflediklerini açıkladı.

Vestel LED aydınlatmada armatür ve optik film başlıklarında yatırım yapacak
LED aydınlatma alanında armatür ve optik film başlıklarında yatırıma yönelen Vestel, 2012 yılıyla birlikte tüm LED aydınlatma ürünlerinin sistem ve armatür üretimlerini Manisa’daki Vestel City’de gerçekleştirecek. 2012 yılında LED paketleme yatırımına da başlamayı planladıklarını belirten Ömer Yüngül, “LED’den çıkan ışık akısını yönlendirmeye yarayan bir optik film yatırımı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Vestel’den aydınlatma laboratuvarları açılımı
Vestel’de LED aydınlatma çözümleri için ilk aşamada 70 kişilik bir kadro oluşturuldu. Endüstriyel tasarımın yanı sıra mekanik tasarım, elektronik devre tasarımı, güç katı tasarımı ve Türkiye’de sadece Vestel’in sahip olduğu optik tasarım için AR-GE departmanlarında özel proje takımları kuruldu. Vestel’in LED aydınlatma yatırımları doğrultusunda atacağı bir diğer adım da aydınlatma laboratuvarları olacak. İlki İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü’nde kurulacak Vestel Aydınlatma Laboratuvarları’nda, LED ürünlerin AR-GE çalışmaları, yeni ürün ve tasarım geliştirme faaliyetleri ile kalite kontrol ve güvenlik testleri yürütülecek. Laboratuvarlar sadece Vestel’e değil, LED aydınlatma sektörünün geneline hizmet verecek. 2011’in son çeyreğinde faaliyete geçecek bu laboratuvarın ardından Manisa’daki Vestel City’de ikinci laboratuvar kurulacak.

Vestel bayileri LED aydınlatma dönüşümü için tasarruf ettikleri kadar ödeyecek
Vestel’in piyasaya sunacağı LED aydınlatma ürünleri, yüzde 80’e varan enerji tasarrufu sağlayacak ve yaklaşık 35.000 – 40.000 saatlik son derece yüksek kullanım ömrüne sahip olacak. Perakende pazarına dönük ürünlerini 20 Ağustos’tan itibaren satışa sunacak olan Vestel, LED aydınlatma devrimine öncelikle mağazalarını ve bayilerini dönüştürerek başlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın