Venedikliler Şikayetçi: Turistler Yüzünden Kent Yaşanmaz Hale Geldi

Venedik halkı, kentte turizmi ön plana çıkaran, yerel halkın refahını önemsemeyen kentsel politikaları protesto etti.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre, kentin turist akını nedeniyle yaşanmaz hale geldiğini belirten Venedikliler haftasonu eylem yaptı.

Venedikliler ellerinde bavullarla katıldıkları gösteride, barınma ve istihdam sorunları nedeniyle kentten göç etmek zorunda kalmalarına yol açan politikalara tepki gösterdi.

Venedik ve exodus (toplu göç) kelimelerinin birleşimiyle “Venexodus” adı verilen gösteriye katılanlardan bazıları “İkamet hakkımızı geri alalım”, “Gitmeyeceğim, kalacağım ve direneceğim” yazılı, kimileri ise “Elveda Venedik” şeklinde dövizler taşıdı.

Protestocular, kentteki evlerin daha çok kar getirdiği gerekçesiyle turistlere kısa süreliğine yüksek fiyatlarla kiralanmasından ve turizm dışındaki sektörlerde çalışanların iş bulamamasından şikayetçi.

Kentteki işyerleri ve faaliyetlerin çoğunlukla turistlere yönelik hale gelmesi nedeniyle yerel halk için market alışverişi gibi gündelik ihtiyaçları karşılamanın bile gittikçe güçleştiği de belirtiliyor.

Dünyanın en önemli turizm kentlerinden biri olan Venedik’te yerel halkın turist akınından duyduğu memnuniyetsizlik ve yaşam mücadelesi, 2012’de Venedik Sendromu başlıklı bir belgesele de konu olmuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın