Vardiya Projesi Tepta ile Aydınlatılıyor

Tepta Aydınlatma Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu'nda sergilenecek Vardiya projesinin aydınlatmasını üstleniyor.

Bu yıl 26 Mayıs – 25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi, Venedik Bienali küratörlüğü Yvonne Farrell ve Shelley McNamara tarafından üstlenilen Freespace/Serbestmekân başlıklı ana serginin beraberinde Arsenale ve Giardini’de Türkiye Pavyonu’nun da aralarında bulunduğu 65 ülkenin sergileri ile düzenleniyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) koordinasyonunu yürüttüğü Türkiye Pavyonu, küratörlüğünü Kerem Piker’in, yardımcı küratörlüğünü Cansu Cürgen, Yelta Köm, Nizam Onur Sönmez, Yağız Söylev ve Erdem Tüzün’ün üstlendiği Vardiya projesini sunuyor.

Proje küratöryel ekip tarafından, bir buluşma, karşılaşma ve üretim mekânı olarak tasarlandı. Açık bir çalışma mekanı anlayışı ile düzenlenen mekan içerisinde bienal süresince çeşitli atölye çalışmaları, sunumlar ve konuşmalar düzenlenecek. Daimi bir öğrenme mekânı olarak görev yapan bu alan zamanla genişleyen ve zenginleşen bir sergi içeriğini de sunmuş olacak. Mekân tasarımının ana atmosferinde belirleyici olan en önemli unsurlardan biri mekanın aydınlatması olarak öne çıkıyor. Projede küratöryel ekibin direktifleri doğrultusunda tüm aydınlatma ürünleri, senaryoları ve süpervizyonu TEPTA Aydınlatma tarafından sağlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın