Urla Villaları Mahkemelik

İzmir Urla’daki villaların bulunduğu 20 hektarlık alanın 1. derece sit alanından üçüncü dereceye düşürülmesi mahkemeye taşındı

İzmir’in Urla İlçesi’ndeki Hacılar Koyu’nda, 17 Aralık sürecinde ortaya çıkan telefon dinlemeleriyle gündeme gelen villaların bulunduğu 20 hektarlık alanın 1’inci derece sit alanından 3’üncü derece sit alanına dönüştürülmesiyle ilgili İzmir Valiliği önünde basın açıklaması yapıldı. CHP’li milletvekillerinin de destek verdiği açıklamada, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “Bakanlık onayladıktan sonra oradaki kaçak yapılar yasal hale getirilmiş olacaktı. Bu karar kesinleştikten sonra “Sayın vekilimiz ve avukatlarla bölgenin 3’üncü derece sit’e çevrilmemesi için dava açıyoruz” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ait olduğu öne sürülenlerin de aralarında bulunduğu belirtilen 16 villa hakkında, daha önce İl Encümeni tarafından yakım kararı alındığını hatırlatan Değirmenci, şöyle dedi: “Bunlara kaçak ve ruhsatsız olduğu için ceza kesildi, sonra da yıkım kararları alındı. Bu kararlar alındıktan sonra, buranın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün çalışması sonucunda 1’inci Bölge Komisyonu tarafından İzmir’in dışından bilirkişi heyeti oluşturularak rapor hazırlandı ve 1’inci derece doğal sit’ten 3’üncü derece doğal sit’e çevrilmesi kararı alındı. Bu karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ulaştırıldı ve bakanlık onayladıktan sonra oradaki kaçak yapılar yasal hale getirilmiş olacaktı.”

Etiketler

Bir yanıt yazın