Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşmalarına Bağış Çağrısı

UMÖB 15.5 Gaziantep ekibi, öğrencilerin gönüllülüğü ile düzenlenen buluşmalar için bağış sistemi kurdu.

Bu yıl Gaziantep’te düzenlenecek olan Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması’nın, sponsorlarla olan ilişkisini azaltmak amacıyla buluşma giderlerinin bir bölümünün bağış sistemi ile karşılanması amaçlanıyor. UMÖB 15.5 Gaziantep ekibinin bu yöndeki çağrıları şöyle:

Ulusal Mimarlık Öğrencileri Buluşması 1993’ten bu yana hiçbir kuruma bağlı olmaksızın öğrenciler tarafından organize edilen ve her yıl iki farklı şehirde yapılan tasarım ile ilgilenen öğrencilerin buluşmasıdır. Tamamen öğrencilerin kontrolünde olan ve her buluşmada bir sonraki gönüllü öğrenci grubun sahiplendiği buluşmayı bu yıl Gaziantep’teki mimarlık öğrencileri olarak bizler üstlendik. Etkinlikte atölyeler geziler ve söyleşiler yapılarak katılımcıların maksimum etkileşim içerisine girmesini hedefliyoruz. Bu noktada görselde de belirtildiği gibi yapılacak çalışmaların ve katılımcıların bazı ihtiyaçları var. Bunun bir öğrenci organizasyonu olmasından dolayı ise katılımcılardan alınacak ücret miktarı sınırlı.

Gaziantep gibi özellikle son dönemde çevresinde birçok sorunun belirdiği bir kentte UMÖB gibi özerk öğrenci buluşmasını gerçekleştirmek ilk olması ile beraber zor bir durumdur. Tasarım disiplinlerini kapsayan özerk çalışmaların bulunduğu bu buluşmada halkın, belediyelerin ve ticari kuruluşların beklentileri ile etkinliğin asıl hedefleri arasında ki uyumsuzluk etkinliğin gerçekleştirilme şartlarını zorlaştırıyor.

Bizler, UMÖB 15.5 Gaziantep ekibi olarak 1993’ten beri giderek büyüyen etkinliğin sponsorlarla olan ilişkisini azaltmak hatta kırmak amacıyla bu yıl buluşma giderlerinin bir bölümünü bağış sistemi ile karşılamaya çalışıyoruz. İlerisi için bu sistemin daha da gelişerek “kurumsuz olan UMÖB’leri sponsorsuz da yapabilir miyiz?” diye tartışmak istiyoruz. Bu konuda ilk olarak hedefimiz bizi daha iyi anlayacaklarını düşündüğümüz için etkinliğe katılmış, bir şekilde dahil olmuş mimarlar, tasarımcılar, plancılar.

Bu noktada büyük meblağlardan öte küçük bağışlarla daha fazla kişiden destek almayı hedefliyoruz. 2.000 lira olarak belirlediğimiz bağış hedefimizi, atölye masraflarımız için kullanacağız. Web sitemiz üzerinden direkt olarak bağlanabilen PayPal sistemi ile kredi kartınızı tanımlayarak siz de bize destek olabilirsiniz.

Öğrenciler olarak bizlerin tamamen kendi çabalarımızla var etmeye ve sürdürmeye çalıştığımız UMÖB 15.5 Gaziantep’e destek olmak isterseniz lütfen internet sitemizi ziyaret ediniz

www.umobgzntp.com
facebook.com/umobgzntp
twitter.com/umobgzntp
instagram.com/umobgzntp

Ekibin çıkardığı etkinlik giderlerini aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın