Türkiye’nin Ürün Dergisi RAF’ın Temmuz Sayısı Çıktı!

2005'ten bu yana yayınlanan RAF Ürün Dergisi'nin 69. sayısı olan Temmuz sayısıyla 40 ürün tanıtımı 22 ürün reklamı elinizin altında…

Temmuz Sayısı’nın Kapağını Ömer Selçuk Baz Tasarladı
RAF Ürün Dergisi’nin Temmuz konuğu olan Ömer Selçuk Baz, 1978 yılında Almanya’nın Nürnberg şehrinde doğdu. Lisans eğitimini 2002 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde tamamladı. 2002 yılında yüksek lisans çalışmalarına Viyana Teknik Üniversitesi’nde başladı. Öğrenciliği süresince çeşitli ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödüller kazandı. Yüksek lisans çalışmalarına paralel olarak Atelier Stelzhammerde konut, alışveriş merkezi ağırlıklı olmak üzere çeşitli mimari projelerde görev aldı. 2005 yılında Türkiyede açılan TC Merkez Bankası Bursa Şubesi yarışmasında 1. ödülü alarak ortağı Didem Durakbaşa ile birlikte İstanbul’da Denge Mimarlığı kurdu. 2005-2010 yılları arasında ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalar için tasarımlar üretti. 2011 yılında Yalın Mimarlığı kurdu. Çalışmalarına Yalın Mimarlık bünyesinde devam ediyor.

Proje Bölümünde Varyant Karşıyaka İnceleniyor
Proje bölümünde bu ay Adnan Kazmaoğlu Mimarlık Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan konut sitesi Varyant Karşıyaka yer alıyor. İnşaatı 2016 yılında tamamlanan konut sitesi İzmir’de bulunuyor.

Zeminden itibaren kapsamlı bir panaromik deniz ve kent manzarasına sahip projedeki tasarımda birimlerin tümünün manzaradan yararlanması esas alınmış. Yerleşmenin kentsel tasarımını şekillendirirken bloklar bir duvar oluşturmayacak şekilde, imbat rüzgarlarına geçit bırakan havadar aralıklar düzenleyerek kurgulanmış. Bu durum, hem arka yerleşmelerin hava sirkülasyonuna imkan vermiş, hem de komşu binalara da bakış aralıkları sağlamış. Bloklar arsanın doğudan batıya doğru düşen kotlarına uyarak, kademeli olarak yerleştirilmiş. Farklı yüksekliklerde bloklar yaparak homojen, masif bir görüntü yerine; inişli çıkışlı, kademeli bir kütle kompozisyonu kurgulanmış.

Yapının tümünde beyaz ve açık renkler kullanılarak küresel ısınmaya duyarlı, İzmir iklimine uygun bir tavır sürdürülmüş.

RAF Ürün Dergisi’nde “Gelecek Sayının Kapak Tasarımcısı” ve “Gelecek Proje Dosyası”
Her sayıda bir sonraki sayının kapak tasarımcısı ve proje dosyası hakkında bilgi veriliyor. Eylül sayısının kapak tasarımcısı Doğu Kaptan olurken, proje kısmında NKY Architects & Engineers tarafından tasarlanan ve inşaatı 2017 yılında tamamlanan Mersin Şehir Hastanesi yer alacak.

RAF Ürün Dergisi Mayıs sayısı ürün tanıtım sayfalarında birçok yeni ürün ve sistem tanıtılıyor. Toplam 40 farklı ürünün ele alındığı ürün tanıtım sayfalarındaki güncel iletişim bilgilerinden firmalara ulaşarak detaylı bilgi almak mümkün. Aynı zamanda www.raf.com.tr adresindeki detaylı bilgi formları aracılığıyla firmalara doğrudan e-mail yoluyla ulaşılabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın