Turgut Cansever anılıyor

Mimar Turgut Cansever, İlmi Etüdler Derneği ile 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Teknik Elemanlar Derneği tarafından düzenlenen "Turgut Cansever'de Şehir ve Mimari" konulu panelle yâd ediliyor.

Bilge-mimar Turgut Cansever İstanbul’da düzenlenen panelle anılıyor. 2009 yılında vefât eden mimar Turgut Cansever, İlmi Etüdler Derneği (İLEM), 29 Mayıs Üniversitesi Felsefe Bölümü ve Teknik Elemanlar Derneği (TEKDER) tarafından düzenlenen Turgut Cansever’de Şehir ve Mimari konulu panelle yâd ediliyor. Turgut Cansever’de Şehir ve Mimari paneli 03 Mart 2012 Cumartesi günü Üsküdar Bağlarbaşı’nda bulunan İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM)’nde saat 18:00’de başlayacak. Gazeteci-yazar Akif Emre’nin başkanlık edeceği panele, Prof. Dr. Uğur Tanyeli, Turgut Cansever’in Düşüncesinin ve Mimarisinin Kaynakları, Prof. Dr. Tahsin Görgün, Turgut Cansever Düşüncesinde Medeniyet ve Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk, Turgut Cansever’de Şehir ve İstanbul başlıklı sunumlarıyla katılacak. İlmi Etüdler Derneği’nden Yunus Çolak, merhum Turgut Cansever’in, mevcut kabullerin karşısına, geleneksel düşünce birikiminden yararlanarak özgün düşüncelerle çıktığını, bu özgünlüğün çeşitli organizasyonlarla gündemde tutulması gerektiğini belirtti.

FİKİR DÜNYASINA BÜTÜN DÜNYA KENTLERİ İHTİYAÇ DUYUYOR
TEKDER Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Kafalı ise, gerçekleştirecekleri panelin Türkiye’de şehirlerin önemli bir dönüşümün eşiğinde olduğu bir dönemde ilgi uyandıracağını ve Turgut Cansever’in fikir dünyasına yalnız Türkiye’nin değil, benzer süreçleri yaşayan bütün dünya kentlerinin ihtiyaç duyduklarını, ifade etti.

Vefatının üçüncü yılında düzenlenen panelde İslam medeniyetinin yetiştirdiği büyük mimar ve düşünürlerden biri olan Turgut Cansever’in medeniyetimizin entelektüel, mimari, kültürel tarihinden beslenerek geliştirdiği düşüncelerinin detaylı bir biçimde gündeme getirilmesi amaçlanıyor. Panelde Turgut Cansever’in 29 Nisan 2006’da İlmi Etüdler Derneği’nde verdiği konferansın metni bir kitapçık olarak dinleyicilerle paylaşılacak.

Katılımcılar:
Akif Emre (Gazeteci) Başkan
Prof. Dr. Uğur Tanyeli (Mardin Artuklu Üniv.) Turgut Cansever’in Düşüncesinin ve Mimarisinin Kaynakları
Yrd. Doç. Dr. Murat Şentürk (Kırklareli Üniv.) Turgut Cansever’de Şehir ve İstanbul
Prof. Dr. Tahsin Görgün (29 Mayıs Üniv.) Turgut Cansever Düşüncesinde Medeniyet

Etiketler

Bir yanıt yazın