Trashpresso, Plastik Şişeleri Fayanslara Dönüştürüyor

Bu dikkat çekici geri dönüştürme işlemi atıkları güzel bir “şey” haline getiriyor.

Geçtiğimiz hafta, Londra’nın merkezinde devasa, güneş enerjisi ile çalışan bir mobil geri dönüşüm tesisi açıldı. Tayvanlı şirket Miniwiz tarafından geliştirilen makine, plastik şişeleri mimari fayanslara dönüştürerek tüketici ve endüstriyel atıkları geri kazanmaya çalışıyor. Trashpresso, endüstriyel kalitede dünyanın ilk bağımsız geri dönüşüm çözümünü sunuyor.

Berlin ve Londra merkezli bir mobilya tasarım şirketi olan “Pentatonic” ortaklığıyla ve “Londra Tasarım Festivali” iş birliğiyle, makinenin kamusal alanda kurulmasına karar verilmiş ve böylece insanlar ilk elden yaptıkları işi görebilmiş. Ziyaretçiler, kullanmadıkları plastik şişelerini bu alana getirmesi için teşvik edilmiş.

Trashpresso, saatte elli kilograma kadar plastik atığı, sağlam fayanslara dönüştürebiliyor ve bu işlemleri beş basit adımda tamamlıyor: parçalama, yıkama, havalandırma, nem çekme ve pişirme. Geri dönüştürülmüş plastikten elde edilen PET(Polyethylene Terephthalate) malzeme ile üretilen fayanslar çok yönlü ve hava koşullarına dayanıklı. Malzeme bir kez fayans formatına sıkıştırıldığında çok daha hafif ve taşınması kolay hale geliyor.

Geleneksel geri dönüşüm tesislerinin uygun bir seçenek olmadığı izole edilmiş lokasyonlarda mobil ve işlevsel olacak şekilde tasarlanan Trashpresso’nun bunu yapmak için kendi kendine yeterli olması gerekiyor. Bu nedenle, makine güneş enerjisiyle çalışıyor ve sıfır su ayak izi bırakıyor.

Miniwiz’in kurucusu Arthur Huang “Şimdiye kadar endüstriyel dereceli geri dönüşüm sadece bitkilerle sınırlıydı. Ancak Trashpresso; geri dönüşümün her yerde mümkün olduğunu göstermek suretiyle uzaklığı ve enerji engellerini aşmakta olup sadece o alandaki çöpleri dönüştürmekle kalmıyor aynı zamanda izole edilmiş topluluklarda eğitim aracı olarak da hizmet veriyor. ” diye belirtiyor.

Trashpresso hakkında daha fazla bilgi edinmek için trashpresso.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın