TOKİ’den 35 “Mahalle” Projesine Ödül

Bu yıl “Mahalle” temasıyla gerçekleştirilen "7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması"nın ödülleri sahiplerini buldu.

Mimarlık ve şehircilik uygulamalarında “mahalle” odaklı fikir ve arayışların önünü açabilmek amacıyla TOKİ ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından “Mahalle” teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması‘nın ödülleri sahiplerini buldu. 19 Ekim Perşembe TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, mimarlık dünyası ve sektör temsilcileri bir araya geldi.

TOKİ Başkanı Ergün Turan törende, 2014 yılında yeniledikleri üretim yaklaşımlarıyla yeni bir çizgide konut üretimine başladıklarını vurgulayarak, az katlı yapılanmayı esas alan, bölgelerin yerel mimari çizgilerinden esinlenilen, mahalle konseptinde yeni yerleşimler kurulmakta olduğunu belirtti.

2014’teki 7 İlkim 7 Bölge Ulusal Mimari ve Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nı ‘Gelenekten Geleceğe’ konsepti ile düzenlediklerini hatırlatan Turan, “Kentsel yaşamla birlikte unutmaya başladığımız komşuluk ve mahalle olgusunu tekrar hayata geçirmek için bu yıl ‘Mahalle’ konseptiyle düzenlemeye karar verdik. Mahalle, şehirlerimizin geleneksel ve kadim değerlerinin günümüz yaşam koşullarına taşınmasında, bütün değerleri barındırması bakımından model olan en temel ölçekti. Bu nedenle, ‘mahalle’ dedik.” açıklamasında bulundu.

Turan, Mahalle temasına mimarlık dünyasının gösterilen ilgi ve ortaya çıkan başarılı sonuçların, insan ölçeği- aidiyet- nitelikli sosyal çevre uyumu bakımından bu alandaki toplumsal arayışı da yansıttığına işaret etti. Ekiplerin, mimar, şehir plancısı, sosyolog, restoratör vb. ile disiplinler arası bir planlamayla yarışmaya katıldığını söyleyen Turan, yüksek katılımla gerçekleşen; 123 projenin katıldığı yarışmanın ödüllü “Mahalle” projelerinin, önceki yarışmada olduğu gibi inşa edileceğini açıkladı.

Ödül alan projeler inşa edilecek
Her bölgeye ayrı ayrı verilen ödüllerde, 1’inci 125 bin TL, 2’nci 100 bin TL, 3’üncü 75 bin TL v mansiyon sahipleri 35 bin TL ödül aldı. Ödül almaya hak kazanan projeler, kendi bölgelerinde inşa edilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın