TOKİ 10 çılgın projeyi aynı anda yürütebilir

Eski TOKİ Başkanı ve AK Parti Trabzon milletvekili adayı Bayraktar, 'Çılgın Proje: Kanal İstanbul'la ilgili olarak, ''TOKİ bunun gibi 10 projeyi aynı anda yürütecek kapasitededir'' dedi.

Eski TOKİ Başkanı ve AK Parti Trabzon milletvekili adayı Erdoğan Bayraktar, seçim çalışmalarını yürüttüğü Trabzon’un Of İlçesi’nde gazetecilerle bir araya geldi. Bayraktar, 35-40 gündür memleketi Trabzon’da yoğun bir seçim çalışması yaptığını söyledi. Bayraktar, bir gazetecinin, Kanal İstanbul Projesiyle ilgili ihaleyi almak için tekliflerin başladığını anımsatarak ‘TOKİ, bu işin altından kalkabilir mi?” şeklindeki sorusuna ‘Buna hükümet karar verecek. Ben TOKİ eski başkanıyım ama TOKİ bunun gibi 10 projeyi aynı anda yürütecek kapasitededir. TOKİ, 60 milyon metrekare inşaat yaptı. 500 bin konut, bir Bursa vilayeti demek. 81 ilde, 800 ilçede, 2 bin şantiyede yaptı. Bütün sosyal donatılarını da altyapısını da beraber yaptı. Hastane, sağlık ocağı, ilköğretim okulu ve birçok kamu binasını da yaptı” yanıtını verdi.

Barselona’ya benzetiyoruz
Trabzon’u Barselona’ya da benzettiklerini söyleyen Bayraktar, ”Diyorlar ki ‘Trabzonlular Barselona’yı bilmezler.’ Barselona’nın takımının renkleri bir defa bordo-mavi. Barselona bir kıyı kenti. 30 milyona yakın turist alıyor yılda. Biz de Trabzon’u o mesafeye çıkarabiliriz’ dedi.

Etiketler

1 Yorum

  • omer-yilmaz says:

    Ne demek lazım bu haberlere ve yorumlara gerçekten bilemiyorum. Barselona – Trabzon / Bordo & Mavi meselesine hiç bir şey demeden şunu söyleyeyim bari: TOKİ bunun 10 katı değil 100 katı projeyi de yürütebilir bence. Ama maalesef yapılanları nitelikli kabul edebilmemiz için de yaptığımız işlerin (bundan önceki TOKİ işleri mesela) kalitesini de 10 defa iyileştirmeliyiz.

Bir yanıt yazın