Timsah Arena’nın temeli atıldı

Bursa'da temeli atılan Timsah Arena'nın 120 milyon liraya mal olması bekleniyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bursaspor sevgisi hiçbir siyasi partinin tabelasına da binasına da sığmayacak kadar küçük değil” dedi. Arınç, stadın 120 milyon liraya mal olacağını bunun 50 milyon lirasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tahsis edildiğini, gerekirse yeni kaynakların da aktarılacağını bildirdi.

Arınç, “Timsah Arena”nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Bursa’ya ve Bursaspor’a UEFA kriterlerine uygun, kente yakışan, 45 bin seyirci kapasiteli, bütün donanımlara sahip mükemmel bir stadyumu kazandırdıklarını söyledi.

Kulübün, Bursa ile taraftarıyla bütünleştiğini anlatan Arınç, şöyle devam etti:

“Bursaspor sevgisi hiçbir siyasi partinin tabelasına da binasına da sığmayacak kadar küçük değil. Bursaspor siyaset üstü bir kulüp. Bütün siyasi partilerin ve onların mensuplarının, günlük politikaları alet etmeden hep beraber Bursa’yı ve Bursaspor’u kucaklamamız gerektiğini düşünüyorum. Zor günlerde de sevinçli günlerde de onları yalnız bırakmadan, aramızdaki siyasi görüş farklılıklarını bir kenara bırakarak Bursaspor’da birleşmemiz mutlaka gereklidir. Esasen bunu Bursaspor başarmıştır.”

Arınç, stadın 120 milyon liraya mal olacağını bunun 50 milyon lirasının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından tahsis edildiğini, gerekirse yeni kaynakların da aktarılacağını bildirdi.

Bursa’da çok önemli bir spor potansiyeli bulunduğunu, lisanslı sporcu sayısının 12 bin civarında olduğunu dile getiren Arınç, geçtiğimiz günlerde 40 trilyon liraya mal olan uluslararası standartlarda olimpik yüzme havuzunun temelini attıklarını, Bursa için gerekli 7 bin 500 kişilik spor salonunun da en kısa sürede tamamlanması için ihalenin yapıldığını söyledi.

Vali Şahabettin Harput da Bursaspor’un geçen yıl Süper Lig şampiyonu olduğunu, bu sezon da en az şampiyonluk kadar değerli lig üçüncülüğünü elde ettiğini anımsattı.

Bu başarıların sürekli hale gelmesi için büyük bir stat ve güzel tesislerin şart olduğunu vurgulayan Harput, “Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan statta Bursaspor’un çok önemli başarılara ulaşacağına inanıyorum” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın