Thames Nehri’ndeki Köprüler Aydınlatılıyor

Thames Nehri’ndeki köprülere uygulanacak "Illuminated River" kamusal sanat uygulaması, geceleri Londra ile nehir arasındaki tarihi bağları aydınlatacak ve kamusal alanı geliştirecek.

Görseller: Leo Villareal Studio

Projeyi gerçekleştirecek olan Amerikalı sanatçı Leo Villareal ve ödüllü İngiliz mimarlık ofisi Lifschutz Davidson Sandilands (LDS) liderliğindeki tasarım ekibi, Aralık 2016’da Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan tarafından açıklanmıştı.

London, Cannon Street, Southwark ve Millennium köprülerini aydınlatacak olan “Illuminated River” kamusal sanat uygulamasının yapım aşamasına geçildi. Saha çalışmaları 2019’un Ocak ayında başlayan Illuminated River projesinin ilk dört köprüsü 2019 yazında tamamlanacak.

Kamusal alanda uygulanan ve ücretsiz erişilebilir aydınlatma yerleştirmesi olan “Illuminated River”, tamamlandığında Batı Londra’daki Albert Bridge’den kent merkezindeki Tower Bridge’e kadar Thames üzerindeki 15 köprüyü tek bir sanat eserinde birleştirerek heykelsi ve temsili bir bağlantı kurarak İngiltere’nin başkentine yayılacak.

Thames’in köprülerinin nehrin kuzey ve güney yönlerindeki toplulukları birbirine bağlamadaki önemli rolünü öne çıkaran büyük sanat uygulaması, gece boyunca Londra’nın nehir kenarındaki kamusal alanını geliştirecek.

Sanat eserindeki hareketli renkler ve değişen tonları, izlenimci ustalar ile İngiliz romantik sanatçıların Thames resimlerinden ilham alıyor. Sanatçı Leo Villareal’in geliştirdiği birleşik aydınlatma konsepti, her biri mimarlık ve mühendislik mirası olan Thames köprülerini aydınlatıyor.

Projedeki enerji tasarruflu LED teknolojileri, akıllı ağlar ve özelleşmiş yazılımlar köprüler için uzun vadeli sürdürülebilir bir aydınlatma çözümü sağlayacak. Duyarlı LED ağları, ışık miktarını ayarlayarak nehirdeki mevcut enerji tüketimini ve ışık kirliliğini azaltacak.

Sanat eseri; nehre odaklanan yeni bir Londra deneyimi sunuyor, Thames Nehri boyunca yürümeyi teşvik ediyor ve kamusal alandaki güvenliği arttırıyor.

İşbirlikçi kentsel pratikler açısından iyi bir uygulama örneği olan Illuminated River, Kenti herkes için daha cazip ve erişilebilir yapmak, kamusal alanı geliştirmek ve kültürel girişimleri desteklemek için farklı sektörlerin ve ilçelerin birlikte nasıl çalışabileceğini gösteriyor.

En az 10 yıl boyunca sergilenecek bir sanat eseri olarak Illuminated River yerleştirmesi, geceleri Thames Nehri’ne yeni bir çerçeve çizerek Londra ve nehir arasındaki tarihi bağları vurguluyor. Projenin sergileme süresi boyunca bakım programı bağışlarla finanse edilecek.

Blavatnik Family Foundation, bir milyon Sterlin değerindeki bağışıyla Rothschild Foundation ile Lisbet Rausing ve Peter Baldwin’in yardım fonu olan Arcadia’dan sonra projeye kaynak sağlayan üçüncü büyük destekçi oldu.

Illuminated River Foundation’ın Yönetim Kurulu Başkanı Neil Mendoza:

Londra’nın gördüğü en büyük ve en ayrıntılı planlama süreçlerinden biri de dahil olmak üzere, bu çalışmaların çoğu nehrin yukarısındaki ve aşağısındaki kuruluşlarla işbirliği içinde yürütüldü. Tüm ortaklarımıza katkılarından dolayı minnettarız ve çalışmalarımızı birlikte sürdürmeyi dört gözle bekliyoruz.

Proje, nehir üzerindeki ve çevresindeki 7 ilçe ve 50’den fazla kuruluşla danışma ve işbirliği içinde geliştiriliyor. Illuminated River projesinin tüm aşamalarının 2022 yılında tamamlanması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın