Tesla’nın Güneş Enerjisi Üreten Minik Mobil Evi Yollarda

Otomobil şirketi Tesla, içinde güneş panelleri ve “Powerwall” olarak adlandırdığı güç bataryası olan Minik Tesla Evi’ni (Tesla Tiny House) temiz enerji fikrini yaymak üzere Avusturalya'nın büyük kentlerinde dolaşıma çıkardı.

Tesla, bu küçük enerji kaynağı evi ürettikleri otomobillerden “Model X” ile çekerek Avusturalya’nın Adelaide, Melbourne, Sydney ve Brisbane kentlerinde Ağustos, Eylül, Ekim aylarında dolaştırmayı; gittikleri yerlerde yaşayanlara onun nasıl enerji ürettiğini, depoladığını ve evlerde yenilenebilir enerji üretmek için nasıl kullanılabileceğini göstermeyi planlıyor.

Tesla Tiny House’ta, mobil bir tasarım stüdyosu ile ev sahiplerine kendi evlerinde güneş panelleri kullanarak nasıl temiz enerji üretebileceklerini ve o enerjiyi Powerwall ile nasıl depolayıp gece-gündüz kullanabileceklerini gösteren bir konfigüratör yer alıyor.

Tesla’nın küçük enerji evi her ne kadar Avustralya’nın büyük kentlerinde dolaşacak olsa da, insanlar Tesla’nın internet sitesi üzerinden bulundukları yere gelmesini talep edebiliyorlar. Mobil evle birlikte dolaşan Tesla ekibi, dolaştıkları yerlerdeki insanları temiz enerjiyle ilgili birebir eğitim seanslarıyla bilgilendiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın