Tepta Aydınlatma’nın Temsil Ettiği iGuzzini Renzo Piano Sergisi’ni Aydınlatıyor

Tepta Aydınlatma tarafından 25 yılı aşkın süredir temsilciliği yürütülen iGuzzini, 15 Eylül 2018'de başlayan ve 20 Ocak 2019 tarihine kadar devam edecek olan Royal Academy of Arts Londra’da yapılacak Renzo Piano sergisinin aydınlatma ortağı olacak.

Renzo Piano sergisi, Renzo Piano’nun son 30 yılda ortaya koyduğu işlere odaklanan ilk Londra sergisi olmasının yanında, mimari çizimler, modeller, fotoğraflar ve büyük ölçekli maketlerden oluşan etkileyici koleksiyonuyla, mimarlığa gönül verenlere ve Akademi’nin düzenli ziyaretçilerine mimarın yeteneğini yakından deneyimlemeleri için fırsat sunuyor.

Galerilerin merkezinde yer alan ve sergi için özellikle tasarlanan bir heykel yerleştirmesi, ziyaretçileri mimarın 100 projesinden oluşan hayali bir adada bir keşfe çıkaracak. Ada’nın her iki tarafında bulunan Burlington Gardens’daki Gabrielle Jungels- Winkler Galerileri’nin doğu ve batı kanatlarında, Piano’nun 16 ikonik binasının mimari masalarda sergilendiği bir sunum gerçekleşecek. 

Gabrielle Jungels-Winkler Galerileri’nin doğu ve batı kanatlarının her ikisi de sekizer ikonik projeye ev sahipliği yapacak. Galerilerin aydınlatması serginin aydınlatma ortağı olan iGuzzini tarafından sağlanacak. iGuzzini’nin daha önceden Burlington House Ana Galerileri’nde kullandığı akıllı aydınlatma yerleştirmesinin basit ancak zarif stili burada da korunuyor. Galerilerin aydınlatılmasında yalnızca Bluetooth teknolojisiyle uzaktan kumanda edilen akıllı Palco armatürleri kullanıldı, bu tercihin sebebi kullanım kolaylığı, minimum bakım gerekliliği, ışıklandırma sahneleri ve efektlerinin kolayca sağlanabilmesi idi. Galerilerin iki kanadının sol ve sağ duvarlarının üst kenarı boyunca yerleştirilen beyaz apreli Ø122 and Ø142 Palco Wall Washers sergi mekanlarının çevre sınırları boyunca bir örnek ve rahat aydınlatma sağlıyor. Kubbeli sergileme alanlarının ortasına yerleştirilmiş sergi masalarına odaklanmak içinse, yaklaşık 70 adet özel tasarım, raylara bindirilmiş, beyaz apreli Ø156 Le Perroquet kullanıldı. Mimarî masalar ve havada asılı sergilenen modeller, bu Le Perroquet lambaların keskin, ancak rahat bir tesir yaratan vurgulu aydınlatmasıyla sarmalanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın