Taşkışla’da Neler Oluyor?

Abartı fiyatlardan ve kalitesiz yemeklerden sıkılan Taşkışla Mimarlık Fakültesi öğrencileri boykota gidiyor.

Pazaretsi günü Taşkışla Forumuyla da elele vererek, konuşulan ve tartışılan konu Taşkışla Frescoları, fiyatlar, kantinler, satınalınabilir yemeklerin kalitesizliği, tekel satış gibi somut ve senelerdir devam eden sorunlardı. Yakıtı kahve olan mimarlık öğrencileri işi ele alıyor- kendi organizasyonları, sandviçleri ve piknikleriyle yemekhanedeki etli yemeklere, kantinlerdeki aşırı pahalı tosta ve kalitesiz çaya savaş açıyor.

Forum’da öğrencilerin biraraya getirdiği parayla, fiyatsız satılacak çay ve kahve için termoslar ve kettle’lar alınarak, koridorlara kurulacak. İlk forumdan böyle somut önerilerle acil çözüm üretildi ama aslında bu uzun süren soruna uzun soluklu eylem planları yapıldı. İstekler atölyelerde ya da yemekhanede açık mutfaktan, vejeteryan yemek seçeneklerine kadar gidiyor.

Bütün proje öğrencilerinin okulda bulunduğu Perşembe günü içinse, kantin ya da yemekhane yerine Kantinlerarası Koridor’da herkesin birşeyler getirerek, oturup toplanıp kendi yemeklerini yiyeceği ve paylaşacağı ‘ Boykot Pikniği‘ var. Sandviçinizi alıp gelin, ya da başka zaman okula uğrarsanız, boykotu bilin, bizlerle olun. Taşkışla’da bunlar oluyor.

Görseller Taşkışla Forum’una aittir. 

Etiketler

Bir yanıt yazın