Swatch Grubu’nun Biel’deki Yeni Merkezini Shigeru Ban Tasarladı

Shigeru Ban tarafından tasarlanan Swatch Grubu'nun Biel'deki yeni merkezi dünyadaki en büyük ahşap strüktürlerden birisi.

Swatch Group’un yeni genel merkezinin projesi 2011’de yılında açılan yarışma sonucu elde edildi ve 5 senelik çalışmanın sonucunda tamamlanarak kullanıma açıldı.

Shigeru Ban tarafından tasarlanan Swatch Grubu’nun Biel’deki yeni merkezi üç bölüme ayrılıyor. Bina kompleksi, şirketin hem ulusal hem de uluslararası departmanlarına, Omega saatlerinin fabrikasına ve Cité du Temps’e ev sahipliği yapacak.

Binalar, bir tasarım dilini, malzeme paletini ve çevresel kültürü paylaşarak, Swatch ve Omega markalarının birbiriyle olan bağlantısını yansıtıyor.

Swatch Genel Merkezi eğlenceli, yenilikçi ve kışkırtıcı. Izgara çatı yapısı, verimliliği artırmak ve hataları en aza indirmek için özel bir bilgisayar programı tarafından tasarlanmış 7.700 benzersiz ahşap parçadan oluşuyor. Buna karşılık, Omega fabrikası daha keskin hatlara sahip bir bina, Swatch Grubu’na ait olan Cité du Temps ise Swatch ile Omega arasında hem figüratif hem de fiziksel olarak bir arayüz görevi görüyor.

Alandaki en ikonik parça, hiç şüphesiz ofis binalarının klasik mimari özelliklerini zorlayan kıvrımlı ahşap strüktür.

Strüktür, 240 metre uzunluğunda, 35 metre genişliğinde ve 27 metre yüksekliğe ulaşıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın