Suyun Yenilebilir Hali: Ooho!

Skipping Rocks Lab, plastik şişelerin yarattığı kirliliği önleyecek, yenebilir su geliştirdi.

Plastik maddelerin yol açtığı kirlilik dünya genelinde tartışılan ciddi bir konu. Yakın zamanda bu ambalajlara, bizi daha iyi bir çevreye kavuşturacak alternatifler üretildi. Skipping Rocks Lab bu çalışmaları bir basamak yukarı taşıyor. Londra merkezli ekip her çeşit sıvıyla doldurulabilen, yenilebilir baloncuk Ooho! ile suyu şişelendirme yöntemini değiştirmeyi amaçlıyor.

Skipping Rocks Lab, yosun özünden elde edilen yenebilir bir zar kullanarak, buluşlarının plastik atık oluşumunun azaltılmasını umuyor. Yenebilir su olarak anılan Ooho!, 4-6 hafta içerisinde tüketilmezse geri dönüşümünü sağlayabiliyor ve hatta aromalı veya renkli olarak üretilebiliyor. Başlangıç noktası su olsa da, küre, meyve suyu, soda veya herhangi bir sıvıyla doldurulabilecek şekilde tasarlanmış.

Skipping Rocks Lab, European Institute of Innovation & Technology (EIT) and Imperial College tarafından kurulmuş ve yosun temelli ambalajlamada lider olmayı amaçlıyor. Ooho! plastik ambalajlara alternatifler geliştirme misyonunun sadece bir başangıcı ve bununla birlikte plastik şişeye göre daha az maliyetli bir üretim sağlanmış.

Ekip, Londra, San Francisco ve Boston’da bazı etkinlikler düzenlemiş. Ayrıca Londra Maratonu ve Glastonbury’de de Ooho! kullanılıyor olacak. 

Skipping Rocks Lab ilerledikçe şirkete ilgi artmış, hatta Crowdcube’de pek çok yatırımcının ilgisini çekmişler. Ne dersiniz, suyu yemeye hazır mıyız?

Etiketler

Bir yanıt yazın