Sürücüsüz Kafe ve Bar Birimi

İtalyan mimar Carlo Ratti, kent sakinleri için sipariş üzerine kokteyl hazırlayabilecek bağımsız bir robotik kafe ve bar konsepti tasarladı.

Guido adı verilen sürücüsüz içecek arabası, biri çalkalamak ve karıştırmak, diğeri de dökmek ve servis yapmak üzere, saniyeler içinde herhangi bir içeceği doğru şekilde hazırlayıp servis edebilen bir araç platformuna monte edilmiş, iki mekanik kolu olan üniteye sahip.

Dünyanın sürücüsüz ilk bar birimi olan Guido, Ratti’nin şirketi Makr Shakr ile birlikte, kent çevresinde yeni gündelik deneyimler sunmak amacıyla tasarlandı.

Konsept, Ratti’nin, üst rafında depolanmış 170 şişeye kadar farklı alkollü içecek kullanarak sınırsız çeşitlilikte kokteylleri karıştırma kapasitesine sahip olan Nino adlı robotik kokteyl makinesinin geliştirilmiş bir versiyonu.

İtalyanca’da “sürüyorum” anlamına gelen Guido, bağımsız bir şekilde hareket etmek ve aplikasyon aracılığıyla içecek siparişi veren müşteriye ulaşmak için kendi kendine sürüş teknolojisini kullanıyor.

Sistem, yaşlarını doğrulamak için müşterisinin kimliğini tarayabilyor ve cep telefonlarını kullanarak ödeme yapabilmelerini sağlıyor.

Ratti, bu hareketli içki deneyimini, yeni sosyal fırsatlar sunmak için en yeni teknolojileri kullanmanın ve farklı insan gruplarını “tesadüfen keşfedilmiş, daha küçük etkinlik merkezleri”nde bir araya getirerek yeni sosyal dinamikler yaratmanın bir yolu olarak öngörüyor.

Henüz kullanıma girmeyen Guido, Carlo Ratti’nin önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmeyi planladığı bir konsept.

Etiketler

Bir yanıt yazın