Studio X Istanbul: Bir Kent Laboratuvarı

Columbia Üniversitesi'nin İstanbul'da kentin geleceği ile ilgili araştırma projeleri ve fikirler üreten "laboratuvar"ı 8 Kasım'da açılıyor.

Borusan Holding’in öncü sponsorluğu ile mimar Selva Gürdoğan direktörlüğünde Salıpazarı’nda açılan Studio-X Istanbul, New York, Amman, Bombay, Pekin, Rio de Janerio, Johannesburg ve Tokyo’daki Studio-X’lere eklenen ve ağı tamamlayan son merkez.

Columbia Üniversitesi’nin bir girişimi olarak dünyanın sayılı kentlerinin ardından İstanbul’da kurulan Studio-X Istanbul, kentin bugün ve gelecekte karşılaşacağı sorunları tanımlamayı ve çözümleri için yeni düşünce biçimleri üretmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda Studio X Istanbul uzmanlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler arasında bilgi alışverişini sağlayacak yeni bir platform oluşturacak.

Sergiler, yarışmalar, atölye çalışmaları, yayınlar, gösteriler ve paneller gibi projelerle en iyi fikirleri kentin gelişimi için bir araya getirecek olan Studio-X Istanbul, farklı kurum ve kişilerden de destek alacak, ayrıca Ipek Cem Taha’nın direktörlüğündeki Columbia Global Centers | Türkiye ile de koordineli bir şekilde çalışacak.

Henüz inşaat halinde olan merkezde yapılan video çekimi aslında merkezin gelecekte nasıl çalışacağına dair de bir ipucu sunar nitelikte. Ekip, bitmiş bir mekan videosu sunmaktansa mekan öngörüsünü kişiye bırakıyor ve inşaatta kayıt yapmayı tercih ediyor. Çünkü burada yapılacak çalışmaların ucunun açık ve ilerici olması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın