Starbucks Reserve Roastery, New York’ta açılıyor

Kahve çekirdeklerinin geçirdiği işlemlerin mekanla bütünleştiği Starbucks Reserve Roastery, Manhattan'ın endüstriyel mirasını yansıtan Meatpacking District'te dünyadaki dördüncü şubesini açıyor.

Starbucks Reserve Roastery mağazası New York, Manhattan şehir merkezinde, Meatpacking District’te 9. ve 15. Caddelerin kesişiminde yer alıyor. “Meatpacking District”in endüstriyel mirasını yansıtması için Starbucks Design Studio’nun tasarımdan sorumlu yöneticisi Liz Muller, kahvenin teatral bir sunuşla kavrulduğu bir iç mekan tasarladı. Burada hazırlanan kahveler, diğer bazı Starbucks mağazalarına gönderiliyor ya da Reserve Roastery mağazasında bakır ve şeffaf malzemeden borular ve heykelsi bağlantılardan geçerek taze bir şekilde servis ediliyor.

Heykelsi tavandaki modüler kümelenmeler, geniş mekanın akustiğini kontrol altına alıyor.

Alanı verimli olarak kullanmak için Liz Muller, iç mekanı üç seviyeye ayırıyor. Bu üç bölge, ince dikey ahşap elamanların oluşturduğu ritmik şeritler ile birbirinden ayrılıyor.

Kahve çekirdeğinden başlayıp bardağa kadar süren işlemler, mimari bir performansa dönüşüyor ve geniş iç mekan boyunca sergileniyor. Bu mağazanın içinde Arriviamo Coctail Bar ve Milanese Princi Bakery de yer alıyor.

İtalyan “aperitivo” geleneğinden esinlenilen 18 metre uzunluğundaki Arriviamo Bar, Milano ve New York atmosferinin bir karışımını sunuyor. Ödüllü miksolojist Julia Momose tarafından hazırlanan kokteyller, kahve ve çay eşliğinde servis ediliyor.

Starbucks Reserve Roastery New York, kentin hareketli ruhunu somutlaştırıyor. Tecrübeli kahve kavurma uzmanlarının nadir bulunan kahve çekirdeklerini içilmeye hazır hale getirirken yaptıkları işlemler, sürükleyici bir deneyime dönüşecek şekilde mimari altyapı ile destekleniyor. 

Starbucks Reserve Roastery, İtalya’daki ilk mekânın açılışını takiben New York, Manhattan’da açılıyor. Şehrin merkezinde, 9. ve 15. Caddelerin kesişiminde, Meatpacking District’te yer alan mağaza, dünyadaki dördüncü ve Amerika’daki ikinci Roastery olma özelliği taşıyor. New York Reserve Roastery, Seattle, Shanghai ve Milano’dan sonra dördüncü mağaza oldu. Tokyo ve Chicago’da 2019’da açılması bekleniyor.

“Meatpacking District” bölgesinin sanayi mirasını yansıtması için Starbucks Design Studio’nun tasarımdan sorumlu yöneticisi Liz Muller, kahvenin teatral bir sunuşla kavrulduğu bir iç mekân tasarımı gerçekleştiriyor.  Kahve çekirdeğinden bardağa kadar süren işlemler, mimari bir performansa dönüşüyor ve geniş iç mekân boyunca sergileniyor. Bu mağazanın içinde, Arriviamo Coctail Bar ve Milanese Princi Bakery de yer alıyor.

Starbucks Reserve Roastery New York, kentin hareketli ruhunu somutlaştırıyor. Kahvenin kavrulma işlemleri, sürükleyici bir deneyime dönüşecek şekilde mimari altyapı ile destekleniyor. Deneyimli kahve kavurma uzmanları, her gün az miktardaki nadir kahve çekirdeklerini Starbucks Reserve ismi ile içilmeye hazır hale getiriyorlar. Bu kahveler, dünyadaki seçili Starbucks mağazalarına gönderiliyor ya da Reserve Roastery mağazasında bakır ve şeffaf malzemeden borular ve heykelsi bağlantılardan geçerek taze olarak servis ediliyor.

İtalyan “aperitivo” geleneğinden esinlenilen 18 metre uzunluğundaki  Arriviamo Bar, Milano ve New York atmosferinin bir karışımını sunuyor. Ödüllü miksolojist Julia Momose tarafından hazırlanan kokteyller, kahve ve çay eşliğinde servis ediliyor.

Heykelsi tavandaki modüler kümelenmeler, geniş mekânın akustiğini kontrol altına alıyor. Alanı verimli olarak kullanmak için Liz Muller, iç mekanı üç seviyeye ayırıyor. Bu üç bölge, ince dikey ahşap elamanların oluşturduğu ritmik şeritler ile birbirinden ayrılıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın