St. Petersburg İskelesi Uluslararası Tasarım Yarışması’nda İlk Aşamayı Geçen 9 Proje Açıklandı

St Petersburg-Florida'nın ev sahipliğini yaptığı, yeni bir kent simgesi olma hedefindeki Pier Uluslararası Tasarım Yarışması için jüri, ön tasarım projelerinden ilk elemeyi geçen 9 katılımcıyı belirledi.

Şehrin talepleri doğrultusunda yarışmanın konseptlerine cevap veren 23 tasarım teklifi ile başlanmıştı.

Çeşitli dallarda profesyonellerin yer aldığı jüriyi, University of California, Berkeley öğretim görevlisi ve Güney Afrikalı mimar Stanley Saitowitz, şehir plancısı, mimar ve USF’de Tasarım Depatmanı öğretim görevlisi Dr. James Moore, Harvard University Şehir Planlama Bölümü öğretim görevlilerinden Dr. Susan Fainstein, Belediye Meclis Üyesi Leslie Curran ve Pinellas County temsilcisi Ken Welch oluşturuyor.

Seçilen dokuz tasarım grubunu ise, Bjarke Ingels yürütücülüğündeki BIG, Farshid Moussavi Architecture, Frederic Schwartz Architects, Yann Weymouth yürütücülüğündeki HOK, James Corner Field Operation, Michael Maltzan Architecture, WEISS/MANFREDI, Adriaan Geuze yürütücülüğündeki West 8 Urban Design ve Jerry Van Eyck yürütücülüğündeki !melk urban design oluşturuyor.

19 Ağutos’ta jüri, 9 katılımcı arasından, 8 Eylül’de belediye meclisi tarafından onaylanacak 3 finalisti belirleyecekler. Yeni iskele projesi için geliştirilmiş projeler 29 Kasım’da teslim edilecek ve 15-16 Aralık arasında da sunumları gerçekleşecek. Jüri ise son kararını 2 Şubat itibariyle açıklayacak.

İlk günlerinden itibaren Florida-St. Petersburg’un şehir merkezindeki kıyı şeridinde bulunan iskele kent için önemli bir merkez. Yerini bir başkasına bırakacak olan yedinci iskele ise 1973 senesinde açılmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın