Sökülebilir Taşınabilir Evler

People’s Architecture Office, Çin’deki konut sorununa bir çözüm önerisi olarak, prefabrike, taşınabilir birimlerden oluşan “Plugin Tower”ı tasarladı.

People’s Architecture Office, Çin’deki konut istikrarsızlığına, kolayca monte edilip sökülebilir, taşınabilir birimlerden oluşan Plugin Tower’la çözüm öneriyor. Öneride, mobil evlerin sahipleri, bulundukları yeri terk etmeleri gerektiğinde, bu evleri toparlayıp kolayca taşınabiliyorlar.

Geçici strüktür kategorisindeki Plugin Tower, bir temel gerektirmiyor. Böylelikle, sahibini yapı izni almaktan kurtarıyor ve özel konut inşası için gerekli olan şartları kolaylaştırıyor.

Metabolist hareketten esinlenilen Plugin Tower, sonsuz genişleyebilir çok katlı bir sisteme sahip. Çelikten yapılan çerçevesi çok çeşitli biçimlerde yeniden kurulabiliyor.

Çerçevelerdeki girintilerle, üniteler istenilen şekilde birleştirilip ayrılabiliyor; farklı kombinasyonlar oluşturulabiliyor. PAO’nun kişiye özel Plugin Panel sistemiyle yapılan yaşam birimleri, yalıtım, elektrik şebekesi, su tesisatı, iç ve dış mekan kaplamalarını içeriyor.

Panellerin birleşimi özel bir beceri ya da uzmanlık gerektirmiyor, alyanla yapılabiliyor. Birimleri taşımak için ağır araçlar gerekmiyor ve tasarımları sınırlı değil; istenildiği gibi çeşitlendirilebiliyor.

People Architecture Office, değişen ihtiyaçlara ve koşullara adapte edilebilen Plugin Tower’ı, “konutun geleceği” olarak öneriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın