SMD’ler Çalıştayı İstanbul’da Yapıldı

SMD'ler Çalıştayı, 8 Nisan 2017 tarihinde Kalebodur sponsorluğunda, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), İstanbul Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği üyelerinin katılımıyla İstanbul Kalebodur Merkez Binası'nda yapıldı.

Kalebodur Pazarlama İletişimi Müdürü Pelin Özgen Piker’in açılış konuşması ve Kalebodur ürünleri tanıtım sunumuyla başlayan çalıştay kapsamında, İş Yapma Koşullarının Düzenlenmesi, Yurtdışı İşler, Mevzuat Sorunları, SMD’lerin Geleceği ve SMD Ortak Çalışmaları konu başlıklarında 5 grup oluşturularak, üyelerden her bir konuya yönelik sorun analizleri ve çözüm önerileri elde etmeleri istendi.

Çalıştayın genel moderatörlüğünü TSMD üyesi Enis Öncüoğlu yaparken, gruplar arası koordinasyonu ise TSMD üyesi Tülin Çetin, TSMD Genel Sekreteri Çiğdem Alp ve İstanbul SMD Genel Sekreteri Dilek Safer üstlendi. Grup çalışmalarından önce Tülin Çetin, çalıştay kapsamını, amaçlarını ve çalışma yöntemini katılımcılara aktardı. Gruplar belli bir zaman diliminde çalışarak konularına yönelik görüşler elde ettiler ve günün sonunda toplu sunumlar ile katılımcılara aktarımda bulundular.

Çalıştayda  bu sene Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 30. yılı olması nedeniyle 3 derneğin başkanı tarafından pasta kesildi.

Grup çalışmalarında ortaya çıkan verilerden oluşan sonuç bildirisi ileriki günlerde kamuoyu ile paylaşılması planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın