Şikago Mimarlık Bienali 2019’un Katılımcıları Arasında Herkes İçin Mimarlık ve Pelin Tan Var

19 Eylül 2019-5 Haziran 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan Şikago Mimarlık Bienali'nin katılımcıları belli oldu. Katılımcılar arasında Türkiye'den Herkes İçin Mimarlık ve Pelin Tan da var.

…and other such stories/ …ve diğer benzer hikayeler” başlığı altında düzenlenecek 80’den fazla katılımncının olduğu bienalde, Şikago’nun mekânsal, tarihsel, sosyo ekonomik koşulları üzerinden arazi, hafıza, haklar ve sivil katılım üzerine sorular değerlendirilecek.

2019 katılımcılarımız, genel olarak mimarlık ve mekansal uygulama üzerine düşünme çeşitliliğini temsil ediyor. Her biri, günlük deneyimlerimizin kamusal ve özel alandaki potansiyel ve zorluklarını, ayrıca kamuoyunun ve özel alandaki potansiyelini ve zorluklarını araştıran araştırma ve çalışmalara katılıyor.

Bienalin Sanat Direktörü Yesomi Umolu

Borderless Studio (Şikago, ABD), Herkes İçin Mimarlık, studioBASAR (Budapeşte, Romanya) ve Zorka Wollny (Berlin, Almanya)
Şikago Bronzeville’deki Anthony Overton İlköğretim Okulunun kamusal alanlarını yeniden işlevlendirmek için kapsayıcı yöntemler üzerine çalışacak.

MSTC (São Paulo, Brezilya), Escola da Cidade (São Paulo, Brezilya) ve O Grupo Inteiro (São Paulo, Brezilya)
São Paulo konut hareketindeki sosyal eylemleri vurgulayacak ve güçlendirecek.

Akinbode Akinbiyi (Berlin, Almanya)
Günlük fotoğrafçılık pratiğiyle North Lawndale’in çevresini belgelemek, keşfetmek ve anlamak için gençlerle ve topluluk üyeleriyle iş birliği yapacak.

Keleketla! Library (Johannesburg, Güney Afrika) ve Stockyard Institute (Şikago, ABD)
Jane Addams Homes’taki eski National Public Housing Museum’da toplu konutlar ve miras alanları hakkında açık diyalog alanı yaratacak.

Serginin Common Ground bölümünde, Bienal’in birinci katında, halkın katılımını artırmak için dinamik ve sürekli değişen bir dizi, atölye, performans ve programlı projeler yer alacak.

Pelin Tan ise Columbia University yayınları tarafından mimarlık ve şehir kitapları serisi kapsamında yayınlanacak bienal kataloğunda Denise Ferreira da Silva, Eduardo O. Kohn, Lesley Lokko ile birlikte katkı koyacak. 

Bütün katılımcı listesini burada bulabilirsiniz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın