Seyahat Bursu 2015’in Kazananı Belli Oldu

Seyahat Bursu finalistlerinin bugün Arkitera Mimarlık Merkezi'nde yaptıkları sunumların ardından 2015 yılının Arkitera Gezgini belirlendi.

Bu yıl Çanakkale Savaşı’nın 100. yılı dolayısıyla “Anma Mekanları” temasıyla yapılan Seyahat Bursu’nun kazananı belli oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, Arkitera.com yayın yönetmeni Derya Gürsel ve editörler Bahar Bayhan, Özüm İtez ile geçtiğimiz yılın Seyahat Bursu kazananı Elif Yılmaz’dan oluşan jürinin değerlendirmeleri sonucunda bu yıl Seyahat Bursu’nu kazanan isim Erenalp Saltık olarak belirlendi.

II. Dünya Savaşı’nın izlerini Japonya’da sürecek olan Erenalp, gezi rotası olarak atom bombasının büyük yıkıma uğrattığı kentler Hiroşima ve Nagazaki’yi seçti. Bir haftalık seyahati süresince savaş sonrası “barış” temasıyla öne çıkan anıtları ve anma mekanlarını inceleyecek olan Erenalp aynı zamanda bu kentlerin nasıl yeniden yapılandığını da gözlemleyerek deneyimlerini Arkitera Seyahat Bursu blogunda yazacak ve sosyal medya hesaplarından paylaşacak.

Arkitera Gezgini ile ilgili tüm gelişmeleri sosyal medya hesaplarından ve Arkitera.com’dan takip edebilirsiniz. Erenalp Saltık’ın gezisine dair detaylı bilgileri ise bugün gerçekleştirdiği sunumundan öğrenebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın