“Sex and the So-Called City”: Modern Kent Yaşamının Şoke Edici ve Yıkıcı Etkileri

Sex and The City'nin 20. yılı sebebiyle New York Storefront for Art and Architecture'da düzenlenen Sex and the So-Called City sergisi 1 Şubat'ta açıyor.

Bu yıl, New York’un kentine dair önemli manifestolardan olan Sex and the City dizisi 20 yaşına basıyor. Yayınlanmaya başladığı bu 20 yıl içinde kültürel trendleri sıklıkla öngören dizi, dört ana karakterinin 90’ların sonu ve 2000’lerin başında bu sevilen şehirdeki çalkantılı hayatlarının cazibesini ve ihtişamını anlatıyordu. “Sex and the So-Called City”, Andrés Jaque ve Miguel de Guzmán’ın ortaklığında, Sex and the City’nin altında yatan konuları ve yaşam tarzlarını açıklıyor, New York’un çok açık ve aslında bu yüzden artık görünmez olan çıktılarını masaya yatırıyor.  

Sergi; gayrimenkul geliştirme, enerji üretimi, üreme, aşırı kapitalize olmuş toplum ve tabii ki seks gibi konulara derinlemesine dalarak bu konularla tasarım, mimarlık ve şehrin üretimi arasındaki ilişkiye dair tartışma alanı açıyor. Deneyimlerimizin ve çevremizin fazlaca tasarlandığı bir zamanda New York City, olasılıkların başkenti, bize ne sunabilir? Tartışılabilir etik pratiklerden hangi derece bir ayrışma, rahat hissetmemizi sağlayabilir? Şehrin modern imajı, nasıl yeni tasarım fikirleri ve pratikleri üretebilir?

Kentin modern kültürünün bir yansıması olan bu çalışma, dizide geçen hikayelere ev sahipliği yapan iç ve dış mekan görüntülerinden oluşan videolarla 360 derece bir transmedya stüdyosu şeklinde sergileniyor. Medya odasının yanı sıra, kentin bağlamını anlatan materyalist karmaşık ağı içeren delil niteliğinde objelerin enstalasyonları bulunuyor. Şehirde deneyimlenen şeylerin objelerini, bedenlerini ve hareketlerini filme alarak belirli temalar üzerinde dört yeni bölüm çekmek üzerine iki ana etkinlikten oluşan kamuya açık bir program mekanda sunulacak. 

Sex and the So-Called City, insanları New York’un kurgu -ya da gerçek- algısına kafa yormaya iten, yeni kent yaşamının imgelerini sergiliyor olacak.

Sergi, 2 Şubat-3 Nisan tarihleri arasında Storefront for Art and Architecture’ın galeri kısmında görülebilir. Bilgi için www.storefrontnews.org adresi ziyaret edilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın