Şehir Merkezinde Lineer Bir Park – Taichung Yeşil Koridoru

Mecanoo’nun 30 yıllık kentsel planlama deneyimini temel alan tasarım, Tayvan'daki eski demiryolu izdüşümündeki yeşil koridoru şekillendirecek.

Demiryolunun tarihi değeri, üzerinde oturduğu kentsel alanın yeniden canlandırılmasında önemli bir rol oynuyor.

Geçmişte, demiryolu bir bağlantı aracı olmasına rağmen, şimdilerde raylarının bir tarafından diğer tarafına dolaşımını engelleyen terkedilmiş set üzerindeki konumu nedeniyle daha çok bir ayırıcı gibi davranıyor.

Mevcut teklif, toplumun ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacak yeşil bir koridor oluşturarak, şehrin farklı bölgelerini sürdürülebilir bir şekilde birbirine bağlamak için demiryolu hattını yeniden kullanmak.

Bu doğrusal alan içerisinde sürdürülebilir kalkınma, kentsel dönüşüm, halkın katılımı, tarihi koruma, yeşil ve su kaynakları, yayalar ve bisikletler için dolaşım yolları dahil olmak üzere geniş bir yelpazede planlama ve tasarım faktörleri uygulanması planlanıyor.

Yeşil koridor, setin farklı özelliklerine dayanarak; bitki bahçesi, sokak fitness, tribün, oyun alanı, bakış açısı ve su parkı gibi programlar, eğlence ve dinlenme aktiviteleri için ideal bir alan sunuyor.

Bölgenin güçlü tarihi karakterini korumak ve proje için tutarlı bir tema ile gelmek için, yeni sirkülasyon sistemi düzeni kavşak demiryolu pist modeline dayanıyor. Demiryolu altyapısının görsel diline dayanarak yollar, mevcutta olan ve gelecekte planlanan işlevleri entegre etmek için bir araya geliyor.

Önerilen tüm programlar, daha tutarlı bir şehir altyapısını teşvik ederken, bölge sakinleri için bölgenin kullanımını kolaylaştırmak adına tasarlanıyor. Tasarım, Green River’ın sahilini tamamlayan insan odaklı yeşil koridoru şekillendiriyor.

Yeşil koridor, şehrin merkezinde sürekli bir kamu parkı olarak tanımlanıyor;

• Bölgenin flora ve faunasının korunmasını ve geliştirilmesini desteklemek,

• Taichung merkezinde yayalar ve bisiklet kullanıcıları için bağlantıların geliştirilmesi,

• Mevcut ve yeni eklenen işlevleri bölgeye uyumlu bir lineer park halinde entegre etmek amaçlanıyor.

Her iki taraftaki yamaçları olan eski demiryolu altyapısı: mevcut yamaçları koruyup ve yukarı ve aşağı doğru genel yönlendirme oluşturuyor.

Duvarları olan eski demiryolu altyapısı: mevcut duvarları koruyup ve üst ve alt katlarda kamusal alanlar yaratıyor.

Diğer altyapıya bağlantı: su seviyesine bağlantıyı etkinleştiriyor.

Eski demiryolu altyapısındaki mevcut köprüler tutularak yeni ilişkiler ve kamu bağlantıları yaratılıyor.

Taichung Yeşil Koridoru

Etiketler

Bir yanıt yazın